Miško grybų sriuba su bulvėmis ir manais

2019-08-08 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Miško grybų sriuba su bulvėmis ir manais
Liūdnai, labai labai liūdnai tas mano pamiltas miškas atrodo. Virš pusvalandžio miške vaikščiojau ir tik tada pirmasis grybas. Prisirinkau vaikščiodama tik sriubai. Laukiu rudens, gal bent tuomet galėsiu labiau pasidžiaugti jais ir prisigaminti daugiau patiekalų. O dabar Jums nuostabi grybų sriuba! ;)

Ingredientai

    • virti miško grybai: 0,5 litro
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • bulvės: 4
    • vanduo: 2 litrų (arba sultinys)
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • manai: 2 valgomųjų šaukštų
    • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 30 gramų
    • grietinė: pagal skonį (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves, svogūną ir morką nulupkite.
  2. 2. Morką supjaustykite griežinėliais, bulves kubeliais, o svogūną tiesiog pasmulkinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite svogūną bei morką.
  5. 4. Bulves berkite į puodą. Ten pat sudėkite grybus ir pakepintas daržoves.
  6. 5. Berkite druskos, pipirų bei manus. Užpilkite vandeniu (ar sultiniu).
  7. 6. Užkaiskite sriubą virti. Pavirkite maždaug 25-30 minučių.
  8. 7. Pabarstykite susmulkintais žalumynais. Jeigu norisi, sriubą galima pagardinti grietine. Patiekite ir skanaukite!
Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle
(2)
Trinta pomidorų sriuba su lęšiais ir cukinija
(1)
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
(4)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)