Paprasta ir skani agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis

2023-07-12 Autorius WorldRecipes.lt

Paprasta ir skani agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis
Sriubos mūsų namuose tikrai dažnai gaminamos ir labai mielai valgomos. Šios paprastos, bet labai skanios agurkinės sriubos su perlinėmis kruopomis receptą sužinojau dar labai seniai iš savo močiutės. Tik man patinka rūgštesnės agurkinės, tad receptą truputį "parūgštinau" pagal savo savo skonį. Tad tai kiek kitoks receptas, nei mano močiutės, bet tikrai labai labai geras. Nieko nelaukite ir išmėginkite! 

Ingredientai

    • bulvių: 4
    • morkų: 2
    • svogūnų: 1
    • perlinių kruopų: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • raugintų agurkų: 4
    • vištienos sultinio: 500 mililitrų
    • druskos
    • pipirų
    • lauro lapų
    • prieskoninių žolelių
    • sviesto: 30 gramų
    • grietinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas visai nakčiai užmerkite į vandenį (išmirkytos jos daug greičiau išverda, todėl jeigu užmerksite didesnį kiekį, pusryčiams turėsite dar ir labai greitai pagaminamos perlinės košės).
  2. 2. Tada sultinį išsivirkite įprastai - naudodami mėsos kaulus, svogūną, morką, petražolės ar saliero gumbą, lauro lapelių (aš padariau gudriau - turėjau užšaldyto sultinio šaldiklyje).
  3. 3. Tuomet į puodą, pilkite sultinį ir berkite kubeliais supjaustytas morkas, bulves ir perlines kruopas. Pavirkite, kol viskas suminkštėja.
  4. 4. Tuo metu supjaustykite svogūnus bei agurkėlius ir apkepinkite ant sviesto.
  5. 5. Suberkite į sriubą, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. Kad skonis įgautų švelnios rūgštelės, įpilkite apie pusę puodelio agurkų marinato iš stiklainio.
  6. 6. Patiekite su grietine ir tamsia čiabatos bandele. Skanaukite!

Sandra

Kodėl bulvės dedamos kartu su viskuo. Visada dedu pabaigoje ir verdu 6-7 min.
Atsakyti