Žali ukrainietiški barščiai

2020-05-03 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Žali ukrainietiški barščiai
Tikriausiai tradiciniai Ukrainos patiekalai Lietuvoje gyvenantiems yra labai gerai žinomi. Barščių skonis tikriausiai daugelį iš mūsų lydi nuo vaikystės.

Bet ar Jūs žinojote, kad ukrainiečiai vasaros metu gamina žalius ukrainietiškus barščius? Man tai buvo naujiena, todėl noriu pasidalinti būtent žalių barščių receptu ir su Jumis.

Mūsų visai šeimai jie labai patiko, sakyčiau net labiau nei raudoni. Lengvesni, ganėtina greitai pagaminami, o skanumas... mmm... Bėgam gaminti!

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą, kuriame virsite sriubą, sudėkite susmulkintas bulves, užpilkite sultiniu ir virkite maždaug 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kepinkite maždaug 5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sudėkite susmulkintus špinatus ir patroškinkite dar kelias minutes.
  5. 4. Kepintas daržoves sudėkite į sultinį su bulvėmis, pavirkite maždaug 5 minutes.
  6. 5. Po to sudėkite kubeliais supjaustytus virtus kiaušinius, susmulkintus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. 6. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir išjunkite viryklę. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau barščių receptų rasite: Barščių receptai.
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
(1)
Solianka - rusiška šiupininė sriuba
(4)