Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis ir kmynais

2024-01-11 Autorius WorldRecipes.lt

Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis ir kmynais
Tikrai negaliu pasakyti, kad raudonieji lęšiai yra dažnas svečias mano virtuvėje. Net atvirkščiai, ganėtinai retai gaminu kažką iš jų. Nors ir pati žinau, kad reikėtų valgyti juos dažniau. Tačiau vakar vakarinei su vyru labai norėjome kažko šilto, kažkokios sriubos, tad nusprendžiau, kad pats laikas suvalgyti turėtus lęšius. O užrašuose turėjau šios sriubos receptą, kurį jau senokai norėjau išmėginti. Taigi, buvo puiki proga tai padaryti. Sriuba gavosi labai skani, tad nelieka nieko kito, kaip tik pasidalinti šiuo geru receptu ir su Jumis! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • raudonieji lęšiai: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 200 mililitrų)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • morkos: 1 (vid. dydžio)
    • aliejus: 2 šaukštų
    • lauro lapai: 1
    • džiovintas mairūnas arba raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vištienos sultinys: 2 stiklinių (arba daržovių sultinys)
    • citrinos sultys: 2 šaukštų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lęšius nuplauname po tekančiu vandeniu, nuvarviname. Jeigu norisi, kad dar greičiau išvirtų dvi valandas palaikome vandenyje.
  2. 2. Tuomet puode storu dugnu įkaitiname aliejų, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, trumpai pakepame, kol svogūno gabaliukai taps tarsi permatomi.
  3. Reklama
  4. 3. Po to išspaudžiame česnaką, sudedame griežinėliais supjaustytą morką, dar šiek tiek pakepame, sudedame lęšius, supilame sultinį, įmetame lauro lapą, pagardiname mairūnais ar raudonėliais. Užviriname, sumažiname ugnį bei verdame kol suminkštės lęšiai.
  5. 4. Bebaigiant virti pasūdome, pagardiname pipirais bei citrinos sultimis. Jeigu sriuba per tiršta įpilame sultinio.
  6. 5. Kmynus trumpai paskrudiname sausoje keptuvėje.
  7. 6. Išpilstome sriubą į dubenėlius, ant viršaus užberiame kmynų. Pagardiname grietine.
  8. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)
Antienos ir Ramen makaronų sriuba
(1)
Trinta smidrų sriuba
(1)