Tiršta bulvienė su grietinėle, šonine ir čiobreliais

2023-11-09 Autorius WorldRecipes.lt

Tiršta bulvienė su grietinėle, šonine ir čiobreliais
Tokią bulvių sriubą tikrai nėra sunku paruošti. Šio recepto išmokau iš savo mamos. Mūsų šeimoje ši sriuba būdavo ir vis dar yra vadinama tiesiog bulviene. 

Beje, liesa šoninė šiame patiekale itin tinka ir labai raginu ją būtinai naudoti. Išmėginkite šį mūsų šeimos pamėgtą receptą jau šiandien! 

Ingredientai

    • miltingos bulvės: 8 (vid. dydžio)
    • vištienos arba jautienos sultinys: 1,5 litro
    • 30% grietinėlė: 200 mililitrų
    • sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • liesa šoninė: 150-200 gramų
    • džiovintas čiobrelis: 1 valgomojo šaukšto
    • šviežiai malti pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltai: 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuluptas bulves supjaustome kubeliais, užpilame vandeniu, kad tik apsemtų bulves bei verdame maždaug 8-10 minučių šiek tiek pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Tuo tarpu, kol bulvės verda susipjaustome kubeliais svogūną, o šoninę (parūkytą) supjaustome juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Ant sviesto pakepiname svogūną, kai svogūnas suminkštės sudedame šoninės juosteles bei dar kelias minutes apkepame, tada į keptuvę suberiame miltus, pakepiname ir palaipsniui pastoviai maišydami supilame vieną stiklinę sultinio.
  5. 4. Visą keptuvės turinį supilame į puodą kur verda bulvės, supilame likusį sultinį, įpilame grietinėlę, suberiame jei reikia druską (paragaujame! druskos gali nereikėti jei šoninė pasitaikė sūri), pipirus ir čiobrelius.
  6. 5. Tuomet viską gerai išmaišome, paverdame dar maždaug keletą minučių bei patiekiame. Skanaujame!
  7. 6. Pastebėjimas: Jei sriuba gaunasi kiek skystoka, dalį bulvių bemaišydamos sutriname.
Trinta pomidorinė sriuba su grietinėle
(1)