Žirnienė su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis

2024-04-20 Autorius WorldRecipes.lt

Žirnienė su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis
Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai išvirtų, o visa kita labai paprasta ir vyksta ganėtinai greitai. 

Beje, aš gamindama šią sriubą šį kartą rinkau kiaulienos faršą, bet puikiai tinka ir jautienos faršas, vištienos faršas arba kiaulienos-jautienos miksas. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • faršas: ~200-250 gramų (naudoju kiaulieną)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • morkos: 1 (didelės)
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • pipirai
    • žirniai: 1 stiklinės
    • bulvės: 1 (didelės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Žirnius pamirkome per naktį.
  2. 2. Po to užviriname, nupilame vandenį įpilame naują bei verdame maždaug 10 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  3. Reklama
  4. 3. Jeigu svogūnas itin aitrus tuomet jį būtinai pakepiname (kitaip sugadins sriubos skonį).
  5. 4. Sumaišome su pasirinktu faršu, pabarstome pipirais bei druska, įmušę kiaušinį viską sumaišome, formuojame kukulius bei "metame" i sriubą.
  6. 5. Morką supjaustome kaip tik patinka ir norisi (aš mėgstu šiaudeliais).
  7. 6. Verdame ant nedidelės ugnies 5 minutes, labai mažais kubeliais supjaustome bulvę bei paverdame dar 5 minutes.
  8. 7. Patiekiame ir skanaujame!

Virga

O kam tuos žirnius reikia nuvirti, ir kitu vandeniu užpilti?
Atsakyti
Trinta pomidorų sriuba su vištiena
(5)
Naminė šiupininė sriuba su dešrelėmis
(42)