Chowder sriuba su jūros gėrybėmis ir pomidorais

2020-03-01 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Chowder sriuba su jūros gėrybėmis ir pomidorais
Ši sriuba su jūros gėrybėmis ir pomidorais yra turtinga skoniu, sodri ir tiršta. Gal net būtų galima pavadinti troškiniu. Man jūros gėrybės ir krevetės asocijuojasi su prabanga. O skonis visada nuostabus. Tai tikrai ne kasdieniška sriuba, bet kartas nuo karto ir savo pagamintu maistu mes galime susikurti mažytę šventę, juk kartais reikia tiek nedaug. 

Ingredientai

    • šaldytų jūros gėrybių mišinys: 300 gramų (midijų, kalmarų, aštuonkojų, krevečių)
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • bulvės: 2
    • pomidorai: 2
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • konservuoti kukurūzai: 400 gramų
    • daržovių sultinys: 500 mililitrų
    • pomidorų tyrė: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlė: 400 mililitrų
    • druska: žiupsnio
    • čili: žiupsnio
    • persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia jūros gėrybes atšildykite.
  2. 2. Daržoves nulupkite.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną pasmulkinkite iki nedidelių gabaliukų.
  5. svogūnas supjaustytas nedideliais gabaliukais
  6. 4. Morkas ir bulves supjaustykite nedideliais kubeliais (aš pati pasidarbavau peiliu ir pjausčiau kukurūzų dydžio).
  7. 5. Tuomet pomidorus nublanširuokite (užpilkite verdančiu vandeniu ir staiga perliekite šaltu), nulupkite odeles ir supjaustykite tik minkštimą nedideliais kubeliais.
  8. 6. Puode ištirpinkite sviestą.
  9. 7. Suberkite svogūną, morką, bulves ir pakepinkite kelias minutes.
  10. 8. Suberkite miltus ir pakaitinkite maišydami, kol miltai taps gražios auksinės spalvos.
  11. 9. Tuomet sudėkite pomidorų tyrę, pomidorų gabaliukus ir dar šiek tiek pakepinkite.
  12. 10. Suberkite jūros gėrybes, kukurūzus ir užpilkite sultiniu. Gerai išmaišykite ir pavirkite maždaug 10 minučių.
  13. 11. Supilkite grietinėlę, berkite druskos, čili ir persilado prieskonius. Pavirkite kelias minutes.
  14. 12. Išjunkite sriubą ir leiskite jai pastovėti ir skoniams susidraugauti dar maždaug 10-15 minučių. Patiekite ir skanaukite!
  15. 13. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.
Faršo-sorų sriuba
(3)
Sriuba su žiediniais kopūstais
(1)