Brokolių ir žirnelių sriuba su kreminiu sūreliu

2024-01-09 Autorius WorldRecipes.lt

Brokolių ir žirnelių sriuba su kreminiu sūreliu
Šį kartą su Jumis labai noriu pasidalinti paprastai pagaminama trinta brokolių ir šaldytų žaliųjų žirnelių sriuba su kreminiu sūreliu. Nors pagaminimas ir labai paprastas, bet skonis tikrai nepaprastas ir mūsų šeimai labai tinkantis ir patinkantis. Didžiausias privalumas yra tas, kad mano šeimoje niekas nevalgo brokolių, išskyrus mane, tačiau šioje sriuboje, juos valgo visi, tad tai nuostabus būdas "priversti" šeimą skanauti ir juos. O juk visi žinome, kad brokoliai labai sveika. :)

Ingredientai

    • brokolių: 1
    • žaliųjų žirnelių: 100 gramų (šaldytų)
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • kreminio sūrelio "Vache qui rit": 4 trikampėlių
    • druskos
    • pipirų
    • alyvuogių aliejaus + sviesto
    • vandens: 0,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode įkaitinkite aliejų bei sviesto gabaliuką ir apkepinkite svogūnus.
  2. 2. Po to sudėkite smulkiai supjaustytą brokolį, pamaišykite bei užpilkite 0,5 litro vandens. Vandens šiuo atveju geriau yra pilti kuo mažiau, būtent dėl šios priežasties daržoves supjaustykite labai smulkiai; jei gausis per tiršta sriuba, visuomet bus galima atskiesti ją pabaigoje.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kai užvirs - sudėkite žirnelius, įberkite druskos ir pipirų. Pavirkite, kol daržovės suminkštės.
  5. 4. Prieš pat pabaigą įspauskite česnako. Sutrinkite sriubą blenderiu.
  6. 5. Įmaišykite kubeliais supjaustytą sūrelį. Karštoje sriuboje jis aptirps, tačiau sriuboje vienas kitas gabaliukas pasitaikys (bet tai prideda papildomo įdomaus skonio).
  7. 6. Visgi, jei norite tolygios tekstūros, sūrelį dedame dar prieš blenderiuojant. Tiekite su baltos duonos skrebučiais. Skanaukite!
Aštri moliūgų sriuba
(2)
Pieniška kopūstų sriuba su sūriu
(1)