Internete galima rasti labai daug skirtingų moliūgų sriubų, o štai mano variantas, kai sriuba gaunasi lengvai aštri. Moliūgai itin dera su aitriosiomis paprikomis, kurios jiems suteiks pikantiškumo. Ši moliūgienė dar yra ypatinga tuo, kad vietoje įprastos grietinėlės arba pieno, ją verdant yra pilama grietinė, kuri šiek tiek prigesina aitriųjų paprikų aštrumą. Sriubai naudojau dvi aitriąsias paprikas, mano pačios skoniui, ji ir taip gavosi pakankamai aštri, jeigu sugalvosite gaminti pagal originalų receptą tai pasiruoškite 4 aitriąsias paprikas ir didelę stiklinę pieno (gaisrui jūsų burnoje užgesinti, jei bus per aštru).
Mes šią sriubą valgėme su grietine, apsibarstę supjaustytomis, ne tokiomis aštriomis paprikomis bei maltais juodaisiais pipirais.