Dilgėlių sriuba su kiaušiniu ir bulvėmis

2021-05-04 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Dilgėlių sriuba su kiaušiniu ir bulvėmis
Kiekvienais metais bent kelis kartus privalau išsivirti dilgėlių sriubos. Kažkaip esu įsitikinusi, kad tuose žaliuose lapeliuose yra labai daug vitaminų bei naudingų medžiagų mano organizmui. Kiek jų išlieka išvirus sriubą nėra aišku, bet aš tikiu, kad lieka, tad gaminu, valgau ir šeimą vaišinu.

Pačią skaniausią dilgėlienę (arba dar kitaip lapiene vadinamą) virdavo mano močiutė. Su labai didele nostalgija prisimenu tą skonį. Na, o šį kartą mano interpretacija  dilgėlių sriubos su virtais kiaušiniais ir bulvėmis. Pamėginkite ir Jūs.

Ingredientai

    • dilgėlių lapai: 2 didesnių saujų
    • kiaušiniai: 2 (virti)
    • bulvės: 3
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sviestas: 30 gramų
    • aliejus: šlakelio
    • vanduo: 2 litrų
    • lauro lapai: 2
    • pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį
    • miežinės kruopos: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išsivirkite kiaušinius.
  2. 2. Daržoves nulupkite.
  3. 3. Morką sutarkuokite.
  4. 4. Svogūną supjaustykite smulkiai.
  5. 5. Česnaką taip pat supjaustykite smulkiai.
  6. 6. Puode ištirpinkite sviestą ir supilkite aliejų.
  7. 7. Sudėkite ir pakepinkite daržoves.
  8. 8. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir perlines kruopas. Pagardinkite lauro lapais, pipirais bei druska.
  9. 9. Užpilkite vandeniu ir užkaiskite sriubą virti.
  10. 10. Dilgėlių lapelius nuplikykite verdančiu vandeniu, kad "nesikandžiotų", pasmulkinkite ir suberkite į sriubą.
  11. 11. Ten pat sudėkite supjaustytus virtus kiaušinius. Sriubą dar kartą užvirkite.
  12. 12. Galiausiai pilstykite į dubenėlius, patiekite ir skanaukite!
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.
Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis
(3)