Ar Jūs žinojote, kad minestronė yra sriuba pagaminta iš šaldytų daržovių virta sultinyje iš sultinio kubelio (geriausiai dar, jeigu praskiestame nuovire kuris atlieka nuo kaulų mažiausiai du kartus juos nuvirus)? Jūs netikite? Galiu savo pirštu parodyti bent jau du restoranus (bent jau, kurie taip save bando vadinti), vienas jų, beje, italų, ir daugybė kavinių, kurios būtent taip interpretuoja šią fantastišką, tirštą daržovių sriubą. Mano dideliam pykčiui nebuvo galo, kai tuose pseudo restoranuose (aš kitaip jų tiesiog nebegaliu vadinti...), norėdama paragauti normalios sriubos už gan didelę kainą, gavau dubenį skysčio su keliomis šaldytomis daržovėmis (gal tas, visuose prekybos centruose esantis lenkiškas rinkinys "Itališka sriuba"?..). Po šio "atsiradimo" visur, kur pamatydavau minestronę, pradėjau piktybiškai užsisakyti būtent ją - ir visur tas pats skonis... Taigi, galiausiai trūko kantrybė, pasakiau, kad restoranams parodysiu kokia iš tikro privalo būti itališka daržovių sriuba! Žinoma, vienareikšmio recepto šiai sriubai tikrai nėra, nes jos variacijų daugybė, bet vienas bendras bruožas yra - minestronė privalo būti tiršta bei GARDI. Šį kartą mano receptas adaptuotas iš mano nedidelės, bet itin progresyvios knygutės "Everyday Italian". Šiek tiek pakeičiau pagal savo virtuvėje turėtus produktus, bet esmė išliko ta pati. Aš patiekiau šią sriubą su sluoksniuotos tešlos rageliais, kurie man iškepė kol virė sriuba... Va čia tai Itališka, va čia tai tikra daržovių sriuba, kurią visa šeima gyrė.