Pieniška bulvinių kukulių sriuba

2024-02-26 Autorius Kviečiu į virtuvę

Pieniška bulvinių kukulių sriuba
Vieną dieną, kai viriau cepelinus prisiminiau šią pieniška sriubą su bulviniais kukuliais ir labai jos užsinorėjau. Ją labai dažnai mes su visa šeima valgydavome vaikystėje, o ją ruošdavo arba mano mama arba užsukusi močiutė. Ir visada pagal tas pačias proporcijas, pagal tą patį receptą. Man ji tikrai labai skani, noriu priminti Jums šį receptą, o gal kažkam ir naujai parodyti. Tad nieko ilgai nebelaukiam, einame prie gamybos proceso ir pasigaminame! ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvių tarkiai: 1 saujos (masė tokia pat, kaip gaminant cepelinus)
    • vanduo: 0,5 litro
    • druska: žiupsnio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 1 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode užvirkite vandenį ir jį pasūdykite.
  2. 2. Tuomet iš bulvinės masės formuokite mažus rutuliukus ir dėkite į puodą virti.
  3. Reklama
  4. 3. Virkite maždaug 10 minučių, kol kukuliai bulviniai išvirs.
  5. 4. Tada sriubą pagardinkite sviestu bei pienu.
  6. 5. Pakaitinkite dar kelias minutes, patiekite ir skanaukite!
Pieniška bulvinių kukulių sriuba
Klasikiniai lietuviški šaltibarščiai su bulvėmis
(24)
Keto soup - kreminė brokolių ir sūrio sriuba
(2)
Daržovių sriuba su kariu, sultiniu ir kokosų pienu
(1)