Soti kreminė trinta žirnių-obuolių sriuba

2020-09-10 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Soti kreminė trinta žirnių-obuolių sriuba
Tai dar viena nuostabi žirnių sriubos idėja. Esu tikrai kad ir Jums patiks lygiai taip pat, kaip ir patiko mano artimiesiems, kuriems pagaminau.

Sriuba yra ganėtinai lengvai pagaminama, o gaunasi skani, soti ir kreminė!

Ingredientai

    • aliejus: 2 šaukštų
    • morkos: 3 (didelės)
    • svogūnai: 1
    • obuoliai: 2
    • išmirkyti skaldyti žirniai: 1 stiklinės
    • vištienos sultinys: 2 litrų
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį
    • čiobrelis: kelių šakelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir dėkite kepti nedideliais gabaliukais supjaustytas morkas. Kepkite maždaug 15 minučių.
  2. 2. Tuomet į puodą suberkite išmirkytus žirnius ir užpilkite sultiniu.
  3. Reklama
  4. 3. Užvirkite ir kai pradeda burbuliuoti, dėkite nuluptas morkas.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūną.
  6. 5. Kai svogūnas suminkštėja, dėkite kubeliais supjaustytus obuolius ir pakepinkite dar maždaug 5 minutes.
  7. 6. Viską sudėkite į verdančią sriubą, pagardinkite čiobreliu, druska ir pipirais.
  8. 7. Virkite, kol viskas išverda (maždaug 10-15 minučių).
  9. 8. Sriubai išvirus-sutrinkite iki vientisos masės. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.
Charčio su kiauliena
(6)
Tikri rusiški barščiai
(1)