Skanūs barščiai - marinuotų burokėlių sriuba su šonkauliukais

2019-03-18 Autorius Baltoje lėkštėje

Skanūs barščiai - marinuotų burokėlių sriuba su šonkauliukais
Prisimenu kaip nemėgau sriubų vaikystėje ir kokį didelį džiaugsmą jos atneša dabar! Tikriausiai daugumai vaikų sriuba būdavo labiau nelaimė.
Po to laiko, kai išsikrausčiau gyventi atskirai nuo tėvų turėjo praeiti nemažai laiko, kad sukiltų noras eksperimentuoti ir iš naujo atrasti sriubų skonį!

Dabar sriuba bent jau kartą per savaitę yra būtina man. Tad po truputį atrandu savo mylimiausius sriubų receptus. Labai smagu buvo atrasti trintas sriubas. Visai netikėtai trinta veganiška raugintų agurkų sriuba tapo mano mėgstamiausia!  Taip pat labai pamėgau sriubą su porais ir lašiša. Siūlau išbandyti, jei dar nesate jų gaminę. Man labai patiko! 

Na ir be abejonės norėčiau papasakoti apie burokėlių su šonkauliukais receptą. Aš virdama šią sriubą dedu 300 gramų šonkauliukų, bet jei norisi, kad būtų sočiau kartais dedu ir daugiau. O visa kita yra be galo paprasta! Išbandykite ir Jūs. 😊

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užvirinkite vandenį, įdėkite druskos. Įdėkite šonkauliukus bei juos pavirkite maždaug 5 minutes.
  2. Skanūs barščiai - marinuotų burokėlių sriuba su šonkauliukais
  3. 2. Susmulkinkite morkas.
  4. supjaustyta morka
    Reklama
  5. 3. Susmulkinkite bulves ir sudėkite į puodą su šonkauliukais. Pavirkite apie 5 minutes.
  6. susmulkintos bulvės
  7. 4. Tuomet įdėkite burokėlius, pavirkite maždaug 5 minutes. Įdėkite ryžius bei lauro lapus, virkite maždaug 15 minučių.
  8. verdama burokėlių su šonkauliukais sriuba
  9. 5. Labai gardu patiekti su grietine bei riekele juodos duonos. Skanaus!
  10. barščiai - marinuotų burokėlių sriuba su šonkauliukais

Ramunė Mačiulskienė

Šonkauliukai taip trumpai virti kieti ir neskanūs.
Atsakyti

Vaida

Jei turimi šonkauliai "plonyčiai" su mažai mėsos tai tikrai užtenka. :) O jeigu normalūs, iš geros mėsos parduotuvės, tai reiktų virti ilgiau.
Kreminė porų ir bulvių sriuba
(5)
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
(1)