Tiršta grikių sriuba su vištiena ir morkomis

2024-09-23 Autorius Tinginiai

Tiršta grikių sriuba su vištiena ir morkomis
Tiršta grikių sriuba su vištiena ir morkomis – tai sotus, maistingas ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis šaltoms dienoms. Grikiai suteikia sriubai riešutų skonį ir tekstūrą, o vištiena prideda baltymų bei sukuria sodrų sultinį. Daržovės, tokios kaip morkos ir paprikos, papildo sriubą vitaminais, suteikia jai gylio bei dar daugiau skonio.

Ši sriuba pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir tiršta, malonia tekstūra, dėl kurios patiekalas tampa itin sotus. Tai puikus pasirinkimas lengvai vakarienei ar pietums, ypač kai norisi kažko šildančio ir maistingo.

Redaktorės Vaidos komentaras - viena mėgstamiausių mano sriubų. Tiršta, soti, sušildanti. Mėgstu ją papildyti bulvėmis ir morkomis. O taip pat šaukšteliu kitu grietinės arba lydyto sūrelio. Skonis dar suintensyvėja. 

Ingredientai

    • Keptos vištienos kulšelės: 4-5 vnt. 
    • Morkos: 1 vnt. (didelė) pjaustytos šiaudeliais
    • Grikiai: 0.5 stikl.
    • Paprika: 1 vnt. (supjaustytos)
    • Persiladas: 1 arb. š.
    • Rūkytos paprikos milteliai: 1 arb. š.
    • Druskos ir pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkas supjaustyti šiaudeliais, paprikas juostelėmisgr. Sudėti į puodą ir šiek tiek apkepti.
  2. 2. Į puodą suberti grikius ir visus prieskonius. Taip pat sudėti ir vištieną (galima naudoti likusią nuo vakarienės, tačiau galima naudoti ir šviežią, tik tokiu atveju sriubą reikės virti kiek ilgiau).
  3. Reklama
  4. 3. Viską užpilti vandeniu, pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti ir virti kol grikiai bus minkšti, apie 15 min.
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)
Sodri trinta pomidorų sriuba
(1)
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
(1)
Kreminė voveraičių sriuba
(5)