Trinta meksikietiška - čili sriuba su faršu ir pupelėmis

2024-04-19 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta meksikietiška - čili sriuba su faršu ir pupelėmis
Mano gyvenime egzistuoja dvi čili sriubos, kurias aš gaminu. Man asmeniškai pati geriausia čili sriuba su pomidorų pasta, o va vyrui šis trintos sriubos variantas yra skanesnis. Abu jie yra tikrai labai geri. Tad, kad nesipyktume kartais gaminame vieną, o kartais kitą. Rekomenduoju Jums išmėginti abu ir nuspręsti, kuris Jums yra priimtinesnis. O gal patiks abu ir ateityje, kaip ir mes, gaminsite pamainomis. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vanduo: 600-800 mililitrų (priklauso nuo norimo sriubos tirštumo)
    • pomidorai: 800 gramų
    • faršas: 300-400 gramų
    • konservuotos raudonosios pupelės: 400 gramų skardinės (grynasis svoris 200 gramų)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • raudonosios paprikos: 1
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • Provanso žolelių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio (arba baziliko, raudonėlio, rozmarino)
    • juodieji pipirai
    • čili pipirai: kuo aštriau mėgstate - tuo daugiau dedame (arba čili padažas)
    • fermentinis sūris (sriubos patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pomidorus, papriką, svogūnus supjaustykite mažais gabaliukais, užpilkite vandeniu, suberkite cukrų, druską, pipirus, žoleles, ir virkite, kol daržovės suminkštėja.
  2. 2. Tuo metu keptuvėje pakepinkite faršą su trupučiu mėgstamų prieskonių.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
  5. 4. Sudėkite pupeles (mano buvo konservuotos pomidorų padaže, tad supyliau su visu skysčiu), faršą, smulkintą česnaką bei dar maždaug 10 minučių maišydami sriubą pavirkite.
  6. 5. Patiekdami dubenėlyje užbarstykite tarkuoto sūrio.
  7. 6. Čili pipirus arba padažą aš patiekiu atskirai, kad kiekvienas sau įsidėtų, kiek reikia - juk ne visi mėgsta vienodą aštrumą.
  8. 7. Labai gardu su balta skrudinta duona.

sourcepoximus

Skanu labai net negaliu pasakyt. Skonis nuostabus. nuo šiol vienas iš mėgstamiausių patiekalų, Šaunu!
Atsakyti

Vilma Kriaučiūnienė

Tikras apsivalgymas. Nerealiai skanu! Ši čili sriuba pavyko puikiai.
Atsakyti

Anonimas

Kadangi namiškei aštraus maisto mėgėjai, tai šis receptas bene skaniausias. Sriuba - aštri, skani, soti. Mes netrynėme iki vientisos masės. Mums skaniau kai yra ką pakramtyti:))) Dėkojame už receptuką!
Atsakyti
Trinta meksikietiška - čili sriuba su faršu ir pupelėmis
Dilgėlių sriuba
(3)
Harira - tradicinė marokietiška sriuba
(1)
Vietnamietiška sriuba PHO
(2)
Keptų bulvių sriuba
(1)