Keptų bulvių sriuba

2020-05-29 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Keptų bulvių sriuba
Jeigu norite įtraukti į savo meniu kokią nors naują sriubą, tai šis receptas Jums bus pats tas. Skanumėlis!

Ingredientai

    • bulvės: 1,2 kilogramo
    • miltai: dviejų trečdalių puodelio
    • pusriebis pienas: 6 stiklinių
    • čederio sūris: 1 stiklinės
    • druska
    • pipirai
    • grietinėlė: 1 stiklinės
    • pjaustyti svogūnai: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • kumpis: 6 juostelių (supjaustyti ir paskrudintų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. orkaitė įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros
  3. 2. Tuomet bulves subadome šakute ir kepame orkaitėje maždaug 60 minučių arba tol, kol iškepa.
  4. 3. Iškepusias bulves atvėsiname, nulupame ir stambiai sutrupiname rankomis.
  5. 4. Miltus pakepiname puode, palaipsniui pilame pieną ir maišome šluotele. Verdame tol, kol sutirštėja ir pradeda burbuliuoti.
  6. 5. Tada sudedame bulves, tris ketvirtadalius stiklinės sūrio, druską ir pipirus.
  7. 6. Verdame maišydami kol išsilydys sūris.
  8. 7. Grietinėlę supilame į keptuvę ir sudedame svogūnus, viską patroškiname maždaug 10 minučių ant lengvos kaitros. Patiekiame ir skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau bulvių sriubų receptų rasite: Bulvių sriubos.
Harira - tradicinė marokietiška sriuba
(1)
Dilgėlių sriuba
(3)
Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis
(3)
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)
Pomidorinė sriuba su lęšiais
(1)
Šviežių žirnių sriuba
(5)