Tortelini (koldūnų) sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais

2023-07-15 Autorius Lithuanian in the USA

Tortelini (koldūnų) sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais
O taip! Šildanti, soti ir tokia gardi sriuba su tortellini koldūnais. Labiausiai tinka vėsiam/šaltam orui (priklausomai nuo tokur gyvenate). Čia tiek sriuba, tiek kartu visas pilnas patiekalas viename. Patikėkite manimi, suvalgę dubenėlį šios sriubos būsite visiškai pasisotinę ir tikrai nereiks nei antrojo patiekalo. 

Šiai sriubai galima naudoti tiek tortellini koldūnus, tiek paprastus mažesnius koldūnus. Grybai sriubai suteiks labai gero skonio, dėl to būtinai rekomenduoju jų neišbraukti iš ingredientų sąrašo. Žinoma, jeigu turite džiovintų grybukų, tada aš jums pavydžiu, nes sriuba išeis dar skanesnė, nei su paprastais pievagrybiais. Pridėti papildomam skoniui aš dar kartais ant sriubos pabarstau smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio. Dėl špinatų galima nesijaudinti, jei neturite, ir be jų sriuba bus labai skani. Beje, jei norite skystos sriubos, nededame miltų. Aš norėjau, kad sriuba išvirtų šiek tiek kreminė, tad papildomai įdėjau miltų.

Ingredientai

    • tortelini su vištiena ar sūriu: 300 gramų
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • špinatai: 100 gramų
    • vištienos sultinys: 4,5 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • pienas: 2 stiklinių
    • grietinėlė: trečdalio stiklinės
    • svogūnai: 1 vidutinio dydžio
    • morkos: 3 vidutinio dydžio
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    • alyvuogių aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupame svogūną, česnako skilteles ir morkas.
  2. 2. Tada svogūną ir česnaką susmulkiname, o morkas ir pievagrybius supjaustome griežinėliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet dideliame puode įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus ant vidutinės kaitros, po to dedame sviestą ir leidžiame ištirpti.
  5. 4. Sudedame svogūnus, morkas ir pievagrybius, kepiname maždaug 3 minutes, tuomet sudedame česnaką ir kepiname dar minutę. Suberiame miltus ir gerai išmaišome.
  6. 5. Supilame vištienos sultinį, pagardiname raudonėliu, čiobreliu, druska, pipirais ir užverdame. Verdame maždaug 10 minučių.
  7. 6. Po to supilame pieną, sudedame tortellini ir verdame dar maždaug 7 minutes, kol tortelini išverda.
  8. 7. Paskui sudedame špinatus, išmaišome, paverdame apie minutę (ilgiau virti nereikia). Tuomet supilame grietinėlę.
  9. 8. Pagardiname druska pagal skonį ir valgome. Skanaus!
Tortelini (koldūnų) sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais
Tortelini (koldūnų) sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais
Tortelini (koldūnų) sriuba su daržovėmis ir pievagrybiais
Sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais
(19)
Konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su dešrelėmis
(1)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)