Burokėlių sriuba su bulvėmis, morkomis, pomidorais ir svogūnais

2023-04-17 Autorius WorldRecipes.lt

Burokėlių sriuba su bulvėmis, morkomis, pomidorais ir svogūnais
Mes su vyru be galo mėgstame sriubas! Mėgaujamės ne kasdien, bet labai dažnai. Gal lietuvių prigimtis tokia, gal iš seniau šis įprotis atėjęs. Anksčiau gaminamos sriubos priklausė nuo sezoniškumo, vasarą - šaltibarščiai, žiemą - raugintų kopūstų sriuba. Dabar atsižvelgiam į savo norus, o ne sezoną. Tad burokėlių sriuba mūsų namuose verdama dažnai (vyras ypač mėgsta, kai įpjaustau sultinyje virtą mėsą), turbūt kiekvienas žinome kokie naudingi sveikatai yra burokėliai!

Rekomenduoju išbandyti mūsų labai mylimą receptą!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos mentė su kaulu arba kitokia mėsa: sultiniui
    • burokėliai: keli
    • bulvės: 4-5
    • morkos: 2-3
    • pomidorai: 2
    • svogūnai: 1
    • cukrus: šaukštelio
    • actas: 2 šaukštų
    • sviestas
    • lauro lapeliai
    • druska
    • kvapnieji, juodieji, baltieji pipirų žirneliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje iš mėsos išvirkite sultinį. Verdant sultinį įdėkite lauro lapelių, pipirų ir druskos. Nugriebkite iškilusias putas.
  2. verdamas sultinys burokėliu sriubai
  3. 2. Tuomet išimkite iš sultinio mėsą, dėkite supjaustytus burokėlius. Truputį pavirkite. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves.
  4. Reklama
  5. 3. Supjaustykite kubeliais svogūną.
  6. supjaustytas svogūnas kubeliais
  7. 4. Sutarkuokite morkas.
  8. sutarkuotos morkos
  9. 5. Tada apkepinkite kubeliais supjaustytą svogūną bei sutarkuotas morkas su šiek tiek sviesto.
  10. apkeptos morkos su svogūnu
  11. 6. Po to morkas bei svogūnus supilkite į sriubą.
  12. 7. Supjaustykite pomidorus kubeliais.
  13. supjaustyti pomidorai kubeliais
  14. 8. Į puodą taip pat suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Pavirkite maždaug 10-15 minučių.
  15. 9. Įberkite šaukštelį cukraus ir supilkite actą. Dar kelias minutes pavirkite. Skanaukite!
  16. 10. Pastebėjimas: Kartais į sriubą aš įpjaustau mėsos, kuri nuvirė sultinyje – labai gardu. Dar kartais sriubą pagardinu grietine.
  17. patiekta burokėlių sriuba

Aistė

Labai geras ir pavykęs receptas. Tikrai skanu. ;)
Atsakyti

Kristina

Kad spalva būtų ryški, aš jau dedu burokėlius sutarkuotas virtus ir jų ne verdu tik iki virimo uzkaitinu ir išjungiu
Atsakyti

Kristina

Bandysiu pagal ši receptą, paprastai man nesiseka su spalva, būna kažkokia neryški, tarsi murzina, o kartais vos vos rusva🙂
Atsakyti

Rasa

Baigiant virti reikia įdėti citrinos rūgšties arba sulčių. Spalva pasikeičia per porą minučių

one

Labai skani jūsų sriubytė. Tik aš nededu pomidorų, o įpjaustau šviežio kopūsto nedaug. Šiaip sudėtis ta pati, kaip ir pas jus.
Atsakyti
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)
Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)