Burokėlių sriuba su bulvėmis, morkomis, pomidorais ir svogūnais

2023-04-17 Autorius Karolina Puodžiūtė

Burokėlių sriuba su bulvėmis, morkomis, pomidorais ir svogūnais
Mes su vyru be galo mėgstame sriubas! Mėgaujamės ne kasdien, bet labai dažnai. Gal lietuvių prigimtis tokia, gal iš seniau šis įprotis atėjęs. Anksčiau gaminamos sriubos priklausė nuo sezoniškumo, vasarą - šaltibarščiai, žiemą - raugintų kopūstų sriuba. Dabar atsižvelgiam į savo norus, o ne sezoną. Tad burokėlių sriuba mūsų namuose verdama dažnai (vyras ypač mėgsta, kai įpjaustau sultinyje virtą mėsą), turbūt kiekvienas žinome kokie naudingi sveikatai yra burokėliai!

Rekomenduoju išbandyti mūsų labai mylimą receptą!

Ingredientai

    • kiaulienos mentė su kaulu arba kitokia mėsa: sultiniui
    • burokėliai: keli
    • bulvės: 4-5
    • morkos: 2-3
    • pomidorai: 2
    • svogūnai: 1
    • cukrus: šaukštelio
    • actas: 2 šaukštų
    • sviestas
    • lauro lapeliai
    • druska
    • kvapnieji, juodieji, baltieji pipirų žirneliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje iš mėsos išvirkite sultinį. Verdant sultinį įdėkite lauro lapelių, pipirų ir druskos. Nugriebkite iškilusias putas.
  2. verdamas sultinys burokėliu sriubai
  3. 2. Tuomet išimkite iš sultinio mėsą, dėkite supjaustytus burokėlius. Truputį pavirkite. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves.
  4. Reklama
  5. 3. Supjaustykite kubeliais svogūną.
  6. supjaustytas svogūnas kubeliais
  7. 4. Sutarkuokite morkas.
  8. sutarkuotos morkos
  9. 5. Tada apkepinkite kubeliais supjaustytą svogūną bei sutarkuotas morkas su šiek tiek sviesto.
  10. apkeptos morkos su svogūnu
  11. 6. Po to morkas bei svogūnus supilkite į sriubą.
  12. 7. Supjaustykite pomidorus kubeliais.
  13. supjaustyti pomidorai kubeliais
  14. 8. Į puodą taip pat suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus. Pavirkite maždaug 10-15 minučių.
  15. 9. Įberkite šaukštelį cukraus ir supilkite actą. Dar kelias minutes pavirkite. Skanaukite!
  16. 10. Pastebėjimas: Kartais į sriubą aš įpjaustau mėsos, kuri nuvirė sultinyje – labai gardu. Dar kartais sriubą pagardinu grietine.
  17. patiekta burokėlių sriuba

Aistė

Labai geras ir pavykęs receptas. Tikrai skanu. ;)
Atsakyti

Kristina

Kad spalva būtų ryški, aš jau dedu burokėlius sutarkuotas virtus ir jų ne verdu tik iki virimo uzkaitinu ir išjungiu
Atsakyti

Birutė.

Aš būtinai pakepinu svogūną ant taukų,idedu šaukštą miltų,pakepinu,užpilu sultiniu,palaikau iki virimo kol sutirštėja,tada pilu i sriubą,man nepatinka valgyklų skysta sriuba.

Rima

Iš virtų burokėlių būna visai kitas skonis.

Stasė

Ir aš taip darau visada. Taip skaniausiai.

Kristina

Bandysiu pagal ši receptą, paprastai man nesiseka su spalva, būna kažkokia neryški, tarsi murzina, o kartais vos vos rusva🙂
Atsakyti

Rasa

Baigiant virti reikia įdėti citrinos rūgšties arba sulčių. Spalva pasikeičia per porą minučių

Onutė

O jūs burokėlius kepkite, tada spalva tikrai bus ryškesnė, arba nulupkite ir virkite kartu su mėsa.

one

Labai skani jūsų sriubytė. Tik aš nededu pomidorų, o įpjaustau šviežio kopūsto nedaug. Šiaip sudėtis ta pati, kaip ir pas jus.
Atsakyti

Marija

Burokėlių sriubą skaninu geru tomatu, kai kepinu svogūnus su morkomis, bulvių per daug nededu.

Regina.

Niekada burokėlių sriubos neverdu kartu su bulvėmis. Man tai nepatinka.
Atsakyti

Vitalija

grybukai gal ir neblogai butu, bet pomidorai prie burokėlių visai netinka. Nors dabar naujos mados, ka turim ta dedam ir jau atradimas, bet kaip ir visur, taip ir kulinarijoj pagrindines taisyklės turi būti.

Kristina

O kur džiovinti grybukai😊
Atsakyti

Rima

Jau actas tai ne prie ko. Niekada nededu. Dėl rūgštelės ir cukraus dedu rūgštesnį obuolį. Labai tinka.
Atsakyti

Apoletas

Rūgštis reikalinga burokėliams tam, kad jie išlaikytų spalvą. Tai burokėlius reikėtų dėti į parūgštintą sultinį, kad jis būtų gražios raudonos spalvos.
Atsakyti
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)
Ugninė mėsos sriuba su jautienos faršu ir pupelėmis
(1)
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)
Charčio su kiauliena
(6)
Pieniška kopūstų sriuba su sūriu
(1)