Kaip pagaminti patį skaniausią sriubos ruošinį žiemai

2019-08-14 Autorius Taip norėjau

Kaip pagaminti patį skaniausią sriubos ruošinį žiemai
Vos pora valgomųjų šaukštų šio nuostabaus daržovių mišinio ir gausis aromatinga ir organizmui naudinga sriuba! Man pačiai tai fantastiškas atradimas ir išsigelbėjimas, kai nėra daug laiko išsivirti sriubą! Tikrai rekomenduoju pasigaminti ir jums!

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 4x0,5 litro stiklainiukai.

Ingredientai

    • pomidorų: 500 gramų
    • morkų: 500 gramų
    • svogūnų: 500 gramų
    • paprikų: 500 gramų
    • petražolių: 300 gramų
    • stambios druskos: 500 gramų (jei naudosite smulkią, užteks - 400 gramų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nulupame bei supjaustome nedideliais gabaliukais visus svogūnus.
  2. 2. Morkas stambiai sutarkuojame. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę bei supjaustome smulkiais kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada susmulkiname petražoles.
  5. 4. Paprikoms išimame kotelius ir sėklas. Supjaustome jas nedideliais kubeliais.
  6. 5. Tuomet visus komponentus sudedame į dubenį, pasūdome ir gerai permaišome.
  7. 6. Paliekame produktus maždaug 10-15 min, kad druska šiek tiek įsigertų.
  8. 7. Sterilizuojame stiklainius bei dangtelius. Sudedame daržoves į indelius bei uždeniame dangteliais. Sriubos ruošinį galite laikyti net kambario temperatūroje, nieko jam neatsitiks!
  9. 8. Kai jau gaminsime sriubą, nepamirštame, kad ruošinys jau turi pakankamą kiekį druskos, todėl papildomai druskos dėti visai nebereikia.
  10. 9. Jūs taip pat galite pridėti prie ingredientų ir kitus produktus, tokius kaip krapai, bazilikai ir taip toliau. O, pavyzdžiui, barščių ruošiniui galite pridėti burokėlių, česnako bei kopūstų. Skanaus!

Lile

ir nereikia nei kaitint ,nei nieko???
Atsakyti

Ona

Taip, kaitinti čia nieko nereikia, tam naudojama daug druskos. Labai geras dalykas,ypač, verdant sriubas. Tik labai atsargiai, dedant į sriubą, kad nepersūdyti.

Angelė

Pusę kilogramo druskos??? Kažin...
Atsakyti

Vidas Stankevicius

Paprika saldi, morkos..svogunai...jiems reikia. Plus, kad nesurugtu druska tam reikalinga. Manau oki

gitana

ar tikrai tiek daug druskos
Atsakyti

Ligita

Aš viską sumalu su mėsmale. Išsiskiria daugiau sulčių.
Atsakyti

Gitana

Labai geras dalykas, tik aš dar salierą dedu, o vietoje svogūno - porą
Atsakyti

Ina

Siaubingai daug druskos!!!!🤔
Atsakyti

Laima

Siūlau labai panašų receptą, gardinti sriubas, troškinius, košes. 2kg. morkų 1kg. salierų 1kg. porų 1kg. petražolių 1kg druskos Suplaunu tekančiu vandeniu daržoves, mėsmale sumalu ir į stiklainius paprastai sukrečiu. Laikau vėsiai. Nereikės pirkti jokių prieskonių. Iki šviežių daržovių turiu. Nei spalvos, nei kvapo, nei gardumo nepraranda. Ruošiamą gaminį nesūdyti, įdėjus šių prieskonių / tiek , kiek norėsi/, pagardauti ir tada , jeigu reikia dadėti druskos. Būtinai pasidarykite. Tai nepakartojama. Salierų labai tinka gumbai, gerai ir lapeliai, porų balta dalis ir šiek tiek žalios, petražolių lapai, galima ir šaknelių.
Atsakyti

Janina

Ačiū, kad dalinatės. Man patiko. Tai iš sveikos mitybos !!

:)

tai ne sriuba, tai prieskoniai:) Dar kas sugalvo visą litrini aer puslitrini stiklainį susiverst į puodą :D,, Tada jau bus sriubos(skiedžiant) visai laiptinei :D
Atsakyti

Giedre

Mama panasu misini darydavo ir i saldikli be jokios druskos plokščiai maiseliuose. Istraukei, norima gabaliuka atsilauzei 🙂
Atsakyti