Marinuotos cukinijos žiemai su ciberžole, cukrumi ir actu

2023-08-11 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuotos cukinijos žiemai su ciberžole, cukrumi ir actu
Labai keista man ši vasara nors tu ką. Tikriausiai ir daugeliui kitų ji tokia. Jei nežiūrėčiau į kalendorių  - kelios dienos atgal atrodė tarsi tikrų tikriausias ruduo. Rūkas rytais, šalti vakarai. Visai nepanašu į jokį čia rugpjūtį ar kažkokią visų pamiltą vasarą.

Ganėtinai keistai viskas ir daržuose auga. Pati negaliu patikėti, kad esu užsimarinavusi tiek mažai daržovių. Agurkus skinu tik visai po mažai, užtenka tik pavalgymui, pomidorai noksta labai nenoriai. Bet štai cukinijų turiu kiek daugiau. Tad į stiklainius kviečiu cukiniją, pagal pamiltą receptą su ciberžole, cukrumi ir actu. Esu, kad prie mėsos patiekalų jas skaniai suvalgysime, nes šitaip gaminu jau ne vienerius metus. Linkiu pamėginti ir Jums!

Iš nurodytos ingredientų normos man užsipila 4 - 0,7 litro stiklainiai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jaunos cukinijos: sutalpinimui į 4 - 0,7 litro stiklainius 
    Marinatui:
    • vanduo: 1,5 litro
    • druska: 2,5 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 100 mililitrų
    • actas: 250 mililitrų
    • ciberžolė: 1 valgomojo šaukšto
    • krapų žiedai
    • lauro lapai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • juodieji ir kvapieji pipirai žirneliai: 2-4

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia stiklainius išplaukite ir gerai iškaitinkite.
  2. 2. Tada išvirkite marinatą iš visų nurodytų ingredientų.
  3. Reklama
  4. 3. Cukinijas gražiai nuplaukite ir supjaustykite stambesniais griežinėliais.
  5. 4. Cukinijų griežinėlius dėkite į puodą su marinatu ir pakaitinkite kelias minutes.
  6. 5. Išgriebkite ir sudėkite į stiklainius.
  7. 6. Marinatą dar kartą užvirkite.
  8. 7. Pilkite į stiklainius ir gerai užsukite.
  9. 8. Sustatykite dangteliais žemyn ir užklokite storu rankšluosčiu.
  10. 9. Leiskite pilnai atvėsti.
  11. 10. Laukite žiemos ir skanaukite!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau marinuotų cukinijų receptų rasite: Marinuotos cukinijos.
Raugintos morkos
(7)
Korėjietiškos morkos pagal Beatą
(3)