Kieti - traškūs rauginti agurkai žiemai

2023-08-20 Autorius Visko po trupinėlį

Kieti - traškūs rauginti agurkai žiemai
Šis raugintų agurkų receptas tikrai visai paprastas, o agurkai gaunasi traškūs, kieti ir nerealiai skanūs. Mūsų šeimai jie labai patinka, kiekvienais metais tokių pasidarome bent kažkurią dalį, nes receptas dar nenuvylė.

Ingredientai

    • krienai: 1
    • druska: 12 šaukštų
    • pipirų grūdeliai: ~16
    • ąžuolo lapai: 4
    • vyšnių lapai: 4
    • serbentų lapai: 4
    • krienų lapai: 2
    • krapų žiedynai: 4
    • česnakas: 4 skiltelių
    • vanduo: pagal poreikį
    • agurkai: pagal poreikį (kad užpildyti 4 - 1,5 litro stiklainius)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į keturis po 1,5 litro stiklainius įdedame po vieną ąžuolo, vyšnių, serbentų, krieno lapelį, krapo žiedyną, įberiame po 4 pipirus, sudedame agurkų tiek, kiek telpa, įberiame po 3 šaukštus druskos ir užpilame šaltu vandeniu.
  2. 2. Paliekame šitaip neuždengtus trims paroms. Per tą laiką, kelis karus pridengiame dangteliu ir papurtome stiklainius, kad druska vienodai įsigertų. Taip pat papildome vandens, nes jo šiek tiek einant laikui nugaruoja.
  3. 3. Po trijų parų nupilame sūrymą ir įdedame po vieną skiltelę česnako.
  4. 4. Krienus sutarkuojame, po vieną šaukštelį dedame į stiklainius su agurkais. Užpilame lediniu vandeniu ir užsukame metaliniais dangteliais. Skanaus!
  5. 5. Patarimas: Aš dar pati visada darau vieną "atsarginį" nedidelį stiklainį su visai nedideliais agurkais, iš kurio po to pripildau normalaus dydžio stiklainius. Nes po trijų parų agurkai būna "pasėdę", o aš nelabai mėgstu uždarinėti stiklainių, kuriuose dar akivaizdžiai yra laisvos vietos vienam arba dviem agurkams. Reikia gi taupyti vietą.

Leta

O kur laikote tokius agurkus? Ir kiek laiko stovi?
Atsakyti

Megeja

Rugimas bus letas ir toliau Koks tikslas uzsukti metaliniais dangteliais? ,,Nušaus,, dangteliai!
Atsakyti

Rožė

Nešaudo,stovi po 2 metus

Birute

Nušaus garantuotai
Atsakyti

WorldRecipes.eu

Garantuojame, kad niekas nieko nešaudys. :)

Jolanta

Tikrai nenušaus, išbandyta 👌
Atsakyti

Rita

Nupilkite marinatą ir jį užvirkite. Vėl supilkit ant agurkų ir sandariai uždarykite. Skanaus.
Atsakyti

RasA

Pernai aš ir pirmą kartą pabandžiau šį rauginimą. Tik aš laikiau ne tris paras o 1 ir ne stiklainuose o puode. O paskui nupylus marinata agurkus sudejau i stikalinius. Marinata užkaitinus užpyliau agurkus juo. Užukau ir kaip atveso išnešiau i rūsį. Kuo puikiausiai stovejo. Rekomenduoju.

Zita

Taip tai tikrai stovi ir skanus

česlovas jankus

🤔 o kokius pipirus ? Ar karčiuosius ? Ar kvepenčiuosius ?
Atsakyti

Laima

Karčiuosius

Danutė

O kiek vandens,taip ir neaišku. Gi yra skirtumas tą 12 šaukštų druskos dėsi 5 ltr ar 10 ltr vandens
Atsakyti

Silva

Manau keturiems 1,5 l stiklainiams 12 šaukštų( vienam stiklainiui 3 šaukštai) ir pili vandens kiek reikia.

Susidomejęs

Paraśyta pabaigai ,,užpilame lediniu vandeniu". Tai reiškia, jog marinatą po 3 d.išpilame ir naudojam švarų vandenį. Ačiū.
Atsakyti

Susidomejęs

Pakomentuokit del ,,ledinio vandens": ar tai "naujas" (be druskos)vanduo?.
Atsakyti

Janina

Taip vosißkai švarus šaltas vanduo

As

1 litrui vandens 1 šaukštas druskos
Atsakyti

Čia ne tas receptas

3 šaukštai stiklainiui

K

Kokią druską dėti? Akmens ar paprasta biri joduota tinka ?
Atsakyti

Dar

Ar būtini krienai? Ir jų lapai? Jei iš parduotuvės? Turbūt ne tas? ;)
Atsakyti

Maryte

Labai jau daug visko reikia, ko mieste dar ir negausi...
Atsakyti
Uspaskicho marinuoti agurkai žiemai su vyšnių, serbentų ir krienų lapais
(168)