Šis raugintų agurkų receptas tikrai visai paprastas, o agurkai gaunasi traškūs, kieti ir nerealiai skanūs. Mūsų šeimai jie labai patinka, kiekvienais metais tokių pasidarome bent kažkurią dalį, nes receptas dar nenuvylė.
Ingredientai
krienai: 1
druska: 12 šaukštų
pipirų grūdeliai: ~16
ąžuolo lapai: 4
vyšnių lapai: 4
serbentų lapai: 4
krienų lapai: 2
krapų žiedynai: 4
česnakas: 4 skiltelių
vanduo: pagal poreikį
agurkai: pagal poreikį (kad užpildyti 4 - 1,5 litro stiklainius)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į keturis po 1,5 litro stiklainius įdedame po vieną ąžuolo, vyšnių, serbentų, krieno lapelį, krapo žiedyną, įberiame po 4 pipirus, sudedame agurkų tiek, kiek telpa, įberiame po 3 šaukštus druskos ir užpilame šaltu vandeniu.
2. Paliekame šitaip neuždengtus trims paroms. Per tą laiką, kelis karus pridengiame dangteliu ir papurtome stiklainius, kad druska vienodai įsigertų. Taip pat papildome vandens, nes jo šiek tiek einant laikui nugaruoja.
Reklama
3. Po trijų parų nupilame sūrymą ir įdedame po vieną skiltelę česnako.
4. Krienus sutarkuojame, po vieną šaukštelį dedame į stiklainius su agurkais. Užpilame lediniu vandeniu ir užsukame metaliniais dangteliais. Skanaus!
5. Patarimas: Aš dar pati visada darau vieną "atsarginį" nedidelį stiklainį su visai nedideliais agurkais, iš kurio po to pripildau normalaus dydžio stiklainius. Nes po trijų parų agurkai būna "pasėdę", o aš nelabai mėgstu uždarinėti stiklainių, kuriuose dar akivaizdžiai yra laisvos vietos vienam arba dviem agurkams. Reikia gi taupyti vietą.
Leta
O kur laikote tokius agurkus? Ir kiek laiko stovi?
Atsakyti
Megeja
Rugimas bus letas ir toliau Koks tikslas uzsukti metaliniais dangteliais? ,,Nušaus,, dangteliai!
Atsakyti
Nupilkite marinatą ir jį užvirkite. Vėl supilkit ant agurkų ir sandariai uždarykite. Skanaus.
Atsakyti
RasA
Pernai aš ir pirmą kartą pabandžiau šį rauginimą. Tik aš laikiau ne tris paras o 1 ir ne stiklainuose o puode. O paskui nupylus marinata agurkus sudejau i stikalinius. Marinata užkaitinus užpyliau agurkus juo. Užukau ir kaip atveso išnešiau i rūsį. Kuo puikiausiai stovejo. Rekomenduoju.
Zita
Taip tai tikrai stovi ir skanus
česlovas jankus
🤔 o kokius pipirus ? Ar karčiuosius ? Ar kvepenčiuosius ?
Atsakyti
Laima
Karčiuosius
Danutė
O kiek vandens,taip ir neaišku. Gi yra skirtumas tą 12 šaukštų druskos dėsi 5 ltr ar 10 ltr vandens
Atsakyti
Silva
Manau keturiems 1,5 l stiklainiams 12 šaukštų( vienam stiklainiui 3 šaukštai) ir pili vandens kiek reikia.
Susidomejęs
Paraśyta pabaigai ,,užpilame lediniu vandeniu". Tai reiškia, jog marinatą po 3 d.išpilame ir naudojam švarų vandenį. Ačiū.
Atsakyti
Susidomejęs
Pakomentuokit del ,,ledinio vandens": ar tai "naujas" (be druskos)vanduo?.
Atsakyti
Leta
Atsakyti
Megeja
Atsakyti
Rožė
Birute
Atsakyti
WorldRecipes.eu
Jolanta
Atsakyti
Rita
Atsakyti
RasA
Zita
česlovas jankus
Atsakyti
Laima
Danutė
Atsakyti
Silva
Susidomejęs
Atsakyti
Susidomejęs
Atsakyti
Janina
As
Atsakyti
Čia ne tas receptas
K
Atsakyti
Dar
Atsakyti
Maryte
Atsakyti