"Kiniški" agurkai - geriausios atsargos žiemai, be pasterizavimo

2023-08-18 Autorius WorldRecipes.lt

"Kiniški" agurkai - geriausios atsargos žiemai, be pasterizavimo
Kodėl "kiniški"? Kažkada teta, kuri davė receptą, taip pavadino šiuos agurkėlius, taip ir liko. Visą žiemą galiu džiaugtis puikiu garnyru, o ir šiaip vieni patys labai skanūs. Itin paprasta, pats sunkiausias darbas - supjaustyti agurkus. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • agurkai: 1 kilogramo
    • rupi druska: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 150-200 gramų
    • aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 4 didelių skiltelių
    • actas: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių agurkus nuplaukite bei supjaustykite griežinėliais.
  2. 2. Užpilkite ant jų vieną valgomąjį šaukštą rupios druskos bei palikite pastovėti maždaug 2 valandas.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet praėjus 2 valandoms užpilkite ant agurkų cukrų, aliejų ir actą.
  5. 4. Česnaką sutarkuokite per burokinę tarką bei dėkite ten pat, išmaišykite. Vėl palikite maždaug 2 valandom pastovėti.
  6. 5. Po to sudėkite į švarius stiklainiukus, užpilkite susidariusiu skysčiu. Stenkitės, kad agurkai būtų suspausti. Pasterizuoti nereikia.
  7. 6. Laikykite šaldytuve arba šaltai. Aš pati laikau šaldytuve, jei didelis, vietos neužima. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau atsargų žiemai receptų rasite: Atsargos žiemai.
"Kiniški" agurkai - geriausios atsargos žiemai, be pasterizavimo

Aldona

Pernai gaminau. Labai patiko, šiemet kartoju! :)
Atsakyti

Svarbiausia

Visi indai ir kitos naudojimo priemonės turi būti sterilizuoti ir sausi, agurkai sausi, visi priedai sausi, jokio sąlyčio su vandeniu, stiklainiukai pripildyti iki viršaus, kad neliktų oro, užsukama dangteliais ir stiklainiai laikomi apverst turi būti stere
Atsakyti

Ramune Verseckiene

O prieš tai agurkų šaltame vandenyje nereikia palaikyti?
Atsakyti

Svarbiausia

Arti žiemos, jeigu rūsys ne šiltas galima išnešti į rūsį
Atsakyti
Orkaitėje keptos daržovės
(13)