Aštrūs marinuoti agurkai žiemai su česnaku ir čili milteliais

2023-08-24 Autorius WorldRecipes.lt

Aštrūs marinuoti agurkai žiemai su česnaku ir čili milteliais
Šie agurkai yra mano vyro patys mylimiausi. Jis sako, kad kitaip agurkų galiu žiemai net neruošti, tik pagal šį aštrių agurkų receptą su česnakais ir čili milteliais. Pats paruošimas tikrai nėra sudėtingas, o rezultatas tikrai puikus. Daug draugų užsukę ir paragavę paprašo recepto. Tad pasidalinu receptu ne tik su jais, bet ir su Jumis visais, kad visada patogu būtų jį surasti. Tad skaitom ir imamės gamybos! 

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~ 3-4 stiklainiai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • agurkai: 2 kilogramų
    • druska: 4 nubrauktų valgomųjų šaukštų (paprasta, jokiu būdu ne juoduota)
    • vanduo: ~1 stiklinės
    Marinatui:
    • actas: 250 mililitrų
    • aliejus: 250 mililitrų
    • cukrus: 500 gramų
    • čili milteliai: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 galvutės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių agurkus supjaustykite griežinėliais (maždaug 4 - 5 milimetrų storio).
  2. 2. Tada druską ištirpinkite vėsiame vandenyje (tikslus vandens kiekis nėra labai svarbus, man pačiai dažniausiai užtenka stiklinės vandens) ir užpilkite ant agurkų.
  3. Reklama
  4. 3. Agurkai palikite pastovėti maždaug 4 valandas, tik neužmirškite kartais pamaišyti.
  5. 4. Marinatas: Česnakus išspauskite su česnakų spaudykle.
  6. 5. Visus nurodytus produktus sumaišykite, statykite ant ugnies bei kaitinkite kol užverda (tik nepamirštame pastoviai pamaišyti, nes cukrus gali prisvilti ir pradedant virti stebime marinatą nes susidaro putos, kurios greitai kyla bei gali išbėgti).
  7. 6. Po to nuo agurkų nupilkite susidariusį skystį bei juos sudėkite į stiklainius (labai nesuspauskite, nes tokiu atveju marinatas sunkiai nubėga iki apačios) ir užpilkite verdančiu marinatu. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.

Taip

Sveiki o tai to nuo agurku susidariusio skyscio isvis nereikia,ar ji kartu su marinatu pakaitinti....
Atsakyti

Gražina

mano pats mylimiausias receptas. Labai patinka.
Atsakyti