Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 8 stiklainiukai po 0,5 litro.
Ingredientai
paprikos: ~3,5 kilogramo
lauro lapai: po 1 į kiekvieną stiklainiuką
česnakai: po 1 skiltelę į kiekvieną stiklainiuką
pipirai: po keletą į kiekvieną stiklainiuką
čiobrelio šakelės: po 1 į kiekvieną stiklainiuką
medus: po 1 arbatinį šaukštelį į kiekvieną stiklainiuką
Marinatui:
vanduo: 1 litro
cukrus: 200 mililitrų
9% actas: 200 mililitrų
aliejus: 200 mililitrų
druska: 1 šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruoškite stiklainius. Į kiekvieną įdėkite po vieną lauro lapą, česnako skiltelę, keletą pipirų, čiobrelio šakelę bei po vieną arbatinį šaukštelį medaus.
2. Tuomet paprikas nuplaukite, išimkite sėklas bei supjaustykite kaip širdis geidžia (aš pati pjausčiau platesnėmis juostelėmis). Tada paprikas sudėkite į verdantį vandenį bei pavirkite maždaug 3- 5 minutes. Pavirtas paprikas sudėkite į stiklainius.
Reklama
3. Marinatas: Užvirkite vandenį, supilkite cukrų, druską, actą bei aliejų. Gerai išmaišykite bei pagamintu marinatu užpilkite paprikas. Užsukite dangtelius bei laukite žiemos arba ragaukite po kelių dienų (bus labai gardu). Skanaus!