Marinuoti žali pomidorai su česnaku ir actu

2023-09-26 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Marinuoti žali pomidorai su česnaku ir actu
Ar kada esate marinavę žalių pomidorų? Iš tiesų aš pati žalius pomidorus pradėjau marinuoti prieš keletą metų. Pamenu, kad bandydama šiuo receptu vis nedrįsau pasidalinti, pirmiau pati norėjau paskanauti ir nuspręsti ar tikrai jie verti atsidurti mūsų rūsių lentynose. Ir žaliems pomidorams su česnaku ir actu, po kelių metų bandymų, aš sakau: taip. Tad mėginam tokių atsargų prisiruošti visi!

Tiesa geriau renkamės (tą išmokau jau antrais metais), jau kiek pradėjusius nokti, kai šiek tiek ima ir keičiasi spalva, ne visai žalius, nes kitaip pomidorai turės kartumo.

Ingredientai

    Marinatui:
    • vanduo: 3 litrų
    • actas: 1,5 stiklinės
    • druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • pipirai: ~10 grūdelių
    • krapų žiedynai: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš nurodytų ingredientų išvirkite marinatą.
  2. 2. Žalius pomidorus nuplaukite, nuplikykite karštu vandeniu ir sudėkite į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.
  3. Reklama
  4. 3. Užpilkite verdančiu marinatu.
  5. 4. Stiklainius užsukite ir užklokite storu rankšluosčiu.
  6. 5. Leiskite pilnai atvėsti.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
Uspaskicho marinuoti agurkai žiemai su vyšnių, serbentų ir krienų lapais
(168)