Šį receptą prieš daug metų pamačiau kažkurioje TV laidoje ir pamenu, kad nusprendžiau išmėginti. Ir tuo tų metų dabar kiekvienais metais bent dalį savo agurkų užmarinuoju būtent šitaip. Paruošimo būdas, kuris nėra dar nuvylęs ir tikrai bus naudojamas dar ir ateityje. :)
Beje, tokiu marinatu galite marinuoti daugelį daržovių, man itin skanūs su juo marinuoti burokėliai. Taip marinuoti nerealiai tinka šaltibarščiams.
Ingredientai
Marinatui:
vanduo: 3 stiklinių (1 stiklinės - 250 mililitrų)
cukrus: 1 stiklinės
actas: 1 stiklinės
druska: 1,5 valgomojo šaukšto
Taip pat:
agurkai
krapai
česnakai
kvepiantieji pipirai
petražolės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių agurkus švariai nuplaukite, nupjaustykite galiukus.
2. Į švarius stiklainius dėkite krapų, susmulkintų česnakų, kvepiančiųjų pipirų, petražolių ir tuomet pridėkite agurkų.
Reklama
3. Iš marinatui nurodytų ingredientų išvirkite marinatą bei užpilkite agurkus, pridenkite dangteliais ir palaikykite maždaug pusvalandį.
4. Po to nupilkite, užvirkite bei vėl užpilkite. Jeigu stiklainiai 1 litro ar mažesni, užsukite ir sudėję stiklainius, užklokite šiltai.
5. Jeigu stiklainiai didesni nei 1 litro, antrą kartą užpylę palaikykite pusvalandį, nupilkite, užvirkite, užpilkite, užsukite ir užklokite šiltai.
6. Laukite žiemos (galima ir nelaukti) ir skanaus!
Darau pagal : bulgarišką" receptą" 1 ltr vandens 2 nubraukti valg šaukštai druskos, 4 nubraukti valg šaukštai cukraus ir 100 gr 9% acto( dedam 80gr). Tikrai skanūs gaunasi
Atsakyti
As
Dar pridėkite aštrių garstyčių 4 arbatinius šaukštelius. Bus dar skaniau.
Maryte.
Tai rauginkit ir bus naturalūs, bet marinuoti myli daug cukraus ir acto.
Atsakyti
Milda
Labai daug acto. Bet gi tai labai nesveika. Nevalgyčiau.
Atsakyti
Ina
Net,neragaučiau tokiu agurku, man tai fui.šitiek acto ir cukraus-tikrai nesveika.
Atsakyti
Vilma
Tikrai labai skanus, nieko ne perdaug, isbandyta
Atsakyti
Zita
Aš jau eilę metų marinuoju šiuo receptu ir labai liuxs agurkai gaunasi, jeigu norima švelnesnio skonio tai visko pilu po pusę stiklines.
Vilma
Pernai dariau pirmą kartą, po kelių dienų atsidariau paragauti ir galvojau, kad l daug acto. Tačiau pastovėjo iki vėlyvo rudens, skonis fantastiškas. Šiemet taip jau pasidariau. Rekomenduoju😉
Atsakyti
Dalia K.
3 stiklinės vandens, 1 stiklinė cukraus, 1 stilinė acto, 1,5 v.š. druskos. Ar aš kažko nesuprantu? Ar tikrai po 1 st cukraus ir acto į 3 stiklines po 250 ml vandens?
Atsakyti
Aldona
del acto kiekio ir man iskilo klausimas, ar jo ne perdaug?
Atsakyti
Jūratė
Puikus receptas. Visiems labai patinka šituo receptu marinuoti agurkėliai. Pernai pabandžiau pamarinuoti pomidoriukus... staigiai dingo nuo stalo :) . Ypač patiko vyrams.
Atsakyti
Ingrida
Jie nuostabūs. Skanesnių nesu valgiusi. Tikrai 100 balų. Acto tikrai nėra per daug kas mėgsta valgyti skanius rūgštesnius agurkus. Ačiū, Edita❤️!
Atsakyti
Tai nepaprasto skonio. Darau jau ne pirmus metus. Ir labai visiems patinka.
Atsakyti
Kristina
Kam tiek acto ir cukraus, man jie nevalgomi
Atsakyti
Vida
Gaunasi saldžiarūgščiai. Pabandykit. Pamatysite kaip patiks.
Aldona
Man tai asmeniškai labai patinka šis receptas. Dalį gaminu marinuodama "cielus" agurkus, o dalį supjaustau ir gabaliukais. Žinoma, kiekvienam savo skonis, bet man šis receptas tikrai puikus ir nenuvilia. :)
Atsakyti
Nijolė
Siaubingai daug cukraus ir acto! Turėtų būti nevalgomi!
Atsakyti
Loreta
Atsakyti
danute
Atsakyti
Stanislava
Atsakyti
As
Maryte.
Atsakyti
Milda
Atsakyti
Ina
Atsakyti
Vilma
Atsakyti
Zita
Vilma
Atsakyti
Dalia K.
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Jūratė
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Daiva
Atsakyti
AR
Atsakyti
Dana
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Vida
Aldona
Atsakyti
Nijolė
Atsakyti
Alma
Vaida
Janina
Atsakyti
Alma
Atsakyti
Olia
Virginija
Atsakyti
Inga
Joana
Atsakyti
Ramutė
Atsakyti