Marinuoti agurkai su actu pagal Editą Mildažytę

2024-06-13 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti agurkai su actu pagal Editą Mildažytę
Šį receptą prieš daug metų pamačiau kažkurioje TV laidoje ir pamenu, kad nusprendžiau išmėginti. Ir tuo tų metų dabar kiekvienais metais bent dalį savo agurkų užmarinuoju būtent šitaip. Paruošimo būdas, kuris nėra dar nuvylęs ir tikrai bus naudojamas dar ir ateityje. :)

Beje, tokiu marinatu galite marinuoti daugelį daržovių, man itin skanūs su juo marinuoti burokėliai. Taip marinuoti nerealiai tinka šaltibarščiams

Ingredientai

    Marinatui:
    • vanduo: 3 stiklinių (1 stiklinės - 250 mililitrų)
    • cukrus: 1 stiklinės
    • actas: 1 stiklinės
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    Taip pat:
    • agurkai
    • krapai
    • česnakai
    • kvepiantieji pipirai
    • petražolės 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių agurkus švariai nuplaukite, nupjaustykite galiukus.
  2. 2. Į švarius stiklainius dėkite krapų, susmulkintų česnakų, kvepiančiųjų pipirų, petražolių ir tuomet pridėkite agurkų.
  3. Reklama
  4. 3. Iš marinatui nurodytų ingredientų išvirkite marinatą bei užpilkite agurkus, pridenkite dangteliais ir palaikykite maždaug pusvalandį.
  5. 4. Po to nupilkite, užvirkite bei vėl užpilkite. Jeigu stiklainiai 1 litro ar mažesni, užsukite ir sudėję stiklainius, užklokite šiltai.
  6. 5. Jeigu stiklainiai didesni nei 1 litro, antrą kartą užpylę palaikykite pusvalandį, nupilkite, užvirkite, užpilkite, užsukite ir užklokite šiltai.
  7. 6. Laukite žiemos (galima ir nelaukti) ir skanaus!

Loreta

Man atrodo labai daug acto
Atsakyti

danute

daug acto ir cukraus …ar ne??
Atsakyti

Stanislava

Darau pagal : bulgarišką" receptą" 1 ltr vandens 2 nubraukti valg šaukštai druskos, 4 nubraukti valg šaukštai cukraus ir 100 gr 9% acto( dedam 80gr). Tikrai skanūs gaunasi
Atsakyti

As

Dar pridėkite aštrių garstyčių 4 arbatinius šaukštelius. Bus dar skaniau.

Maryte.

Tai rauginkit ir bus naturalūs, bet marinuoti myli daug cukraus ir acto.
Atsakyti

Milda

Labai daug acto. Bet gi tai labai nesveika. Nevalgyčiau.
Atsakyti

Ina

Net,neragaučiau tokiu agurku, man tai fui.šitiek acto ir cukraus-tikrai nesveika.
Atsakyti

Vilma

Tikrai labai skanus, nieko ne perdaug, isbandyta
Atsakyti

Zita

Aš jau eilę metų marinuoju šiuo receptu ir labai liuxs agurkai gaunasi, jeigu norima švelnesnio skonio tai visko pilu po pusę stiklines.

Vilma

Pernai dariau pirmą kartą, po kelių dienų atsidariau paragauti ir galvojau, kad l daug acto. Tačiau pastovėjo iki vėlyvo rudens, skonis fantastiškas. Šiemet taip jau pasidariau. Rekomenduoju😉
Atsakyti

Dalia K.

3 stiklinės vandens, 1 stiklinė cukraus, 1 stilinė acto, 1,5 v.š. druskos. Ar aš kažko nesuprantu? Ar tikrai po 1 st cukraus ir acto į 3 stiklines po 250 ml vandens?
Atsakyti

Aldona

del acto kiekio ir man iskilo klausimas, ar jo ne perdaug?
Atsakyti

Jūratė

Puikus receptas. Visiems labai patinka šituo receptu marinuoti agurkėliai. Pernai pabandžiau pamarinuoti pomidoriukus... staigiai dingo nuo stalo :) . Ypač patiko vyrams.
Atsakyti

Ingrida

Jie nuostabūs. Skanesnių nesu valgiusi. Tikrai 100 balų. Acto tikrai nėra per daug kas mėgsta valgyti skanius rūgštesnius agurkus. Ačiū, Edita❤️!
Atsakyti

Daiva

Labai skanūs, išbandyta
Atsakyti

AR

šaukštai druskos kupini, ar nubraukti?
Atsakyti

Dana

Labai skanūs, gaminu keletą metų
Atsakyti

Vida

Tai nepaprasto skonio. Darau jau ne pirmus metus. Ir labai visiems patinka.
Atsakyti

Kristina

Kam tiek acto ir cukraus, man jie nevalgomi
Atsakyti

Vida

Gaunasi saldžiarūgščiai. Pabandykit. Pamatysite kaip patiks.

Aldona

Man tai asmeniškai labai patinka šis receptas. Dalį gaminu marinuodama "cielus" agurkus, o dalį supjaustau ir gabaliukais. Žinoma, kiekvienam savo skonis, bet man šis receptas tikrai puikus ir nenuvilia. :)
Atsakyti
Marinuoti agurkai su actu pagal Editą Mildažytę

Nijolė

Siaubingai daug cukraus ir acto! Turėtų būti nevalgomi!
Atsakyti

Alma

Darau, labai skanūs!

Vaida

del acto ir cukraus kyla abejoniu

Alma

Per daug acto ir cukraus
Atsakyti

Olia

Labai paprasta,tokių nedaryk ir nekils klausimų.

Virginija

Skanesniu už mano anitos agurkų neteko valgyt. o yra viena paslaptis... šaltinio vanduo
Atsakyti

Inga

O ar teko skanauti marinuotu agurkeliu pagal E. Mildazytes recepta?