Marinuoti agurkai griežinėliais žiemai, su actu ir cukrumi

2023-08-27 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti agurkai griežinėliais žiemai, su actu ir cukrumi
Šie marinuoti agurkai man yra iš fantastiškos srities. Atradau juos prieš keletą metų ir dabar nuolat gaminu. Taip skaniai gaunasi, kad net nemoku žodžiais apsakyti. Verti visų pačių aukščiausių įvertinimų. Tad drąsiai dalinuosi receptu, kuris Jūsų nenuvils. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • agurkai: 6 kilogramų
    • vanduo: 2,5 litro
    • druska: 6 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 500 gramų
    • actas: 200 gramų (arba pagal skonį)
    • vyšnių lapai: pagal skonį
    • krapai: pagal skonį
    • prieskoniai agurkų marinavimui: 50 gramų (būna parduotuvėse)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į 2,5 litro verdančio vandens įdėkite krapus ir vyšnių lapus bei pavirinkite maždaug 2-3 minutes.
  2. 2. Tada nuovirą nukoškite bei į jį įdėkite prieskonius agurkų marinavimui, cukrų, druską ir actą.
  3. Reklama
  4. 3. Užvirinkite bei virkite dar 2-3 min.
  5. 4. Tuomet marinatą užpilkite ant supjaustytų griežinėliais agurkų.
  6. 5. Užpylę palaikykite per naktį vis pamaišydamos, kad visi agurkėliai gerai įsimarinuotų.
  7. 6. Kitą dieną pakaitinkite, bet neužvirinkite bei supilkite į paruoštus švarius stiklainius. Skanumėlis. :)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.
Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas
(5)