Bulgariškai marinuoti agurkai žiemai su svogūnais, morkomis ir actu

2023-08-17 Autorius Visko po trupinėlį

Bulgariškai marinuoti agurkai žiemai su svogūnais, morkomis ir actu
Šiandien rodau vieną savo labiausiai pamiltų būdų marinuoti agurkus. Tokį receptą su svogūnais, morkomis ir actu atradau labai seniai kažkokiame receptų žurnale (jau tiksliai nepamenu kokiame) ir nuo to laiko šitaip gaminu. Pasiteisina tai tikrai. Tik va ar iš tikrųjų šie agurkai yra marinuoti bulgariškai iki šiol tiksliai nežinau, bet tame žurnale jie taip buvo pavadinti. Tad pavadinimo aš nekeičiu daug metų. O gal kas iš tiesų žino, kokia šio pavadinimo kilmė? Pasidalinkite komentaruose.:) O dabar prie recepto. Būtinai rekomenduoju išmėginti. :)

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 1 litro stiklainiui.

Ingredientai

    • agurkai
    • svogūnai: 8 griežinėlių
    • morkos: 8 griežinėlių
    • česnakas: 2 skiltelių
    • krapai: 2 žiedynų
    • petražolės: 1 šakelės
    • kalendros grūdeliai: 15
    • kvapieji pipirai: 5
    • juodieji pipirai: 5
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių su kaupeliu
    • 9% actas: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į švariai išplautus stiklainius sudėkite morkas, svogūnus, česnakus supjaustytus plokštelėmis, krapus, petražoles, kalendrą ir pipirus.
  2. 2. Tuomet dėkite agurkus (švariai nuplautus ir nupjaustytais galiukais).
  3. Reklama
  4. 3. Po to berkite cukrų, druską ir pilkite actą.
  5. 4. Tada užvirinkite vandenį bei juo užpilkite agurkus iki pat viršaus, pridenkite dangteliais, statykite į puodą (puodo apačioje įtieskite rankšluostėlį), pripilkite puodą šilto vandens, kad apsemtų nors du trečdalius stiklainių ir statykite kaitinti.
  6. 5. Kaitinkite nuo vandens užvirimo puode maždaug 10 minučių, paskui stiklainius iškelkite.
  7. 6. Užsukite dangtelius, apverskite ir šiltai apklokite iki visiško atvėsimo.
  8. 7. Laukite ir žiemos ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.

Aldona

Labai geras receptas. Mėgintas jau ne vieną kartą.
Atsakyti

Stefanija

Išbandytas receptas, be kaitinimo 3 litrų stiklainiui: 1 svogūnas, morkos, krapai, galima paprikos. Agurkus kibire nuplikau, apie 15 min palaikau. Dedu i stiklainius ant prieskonių, užpilu marinatu. Marinatas: nepilna stiklinė cukraus, nepilna acto, 3 v.s.druskos( be kaupo), 2 skil.cesnako, laro lapu, kvep.pipiru. Užpilti agurkus su priesk., užsukti dangtelius. Laikyti per naktį po antklode. Skanūs, saldžiarūgščiai.
Atsakyti

Virga

Aš daug metų taip konservuoju, bet nekaitinu. Tik pries dėdama viską tiesiai į stiklainius, kibire agurkus užpilu verdančiu vandeniu ir laikau apie 15-20 minučių uždengusi dangčiu.
Atsakyti