Burokėlių mišrainė žiemai su pupelėmis, saldžiąja paprika ir svogūnais

2023-08-25 Autorius WorldRecipes.lt

Burokėlių mišrainė žiemai su pupelėmis, saldžiąja paprika ir svogūnais
Labai pamėgau šį receptą, noriu pasidalinti ir su Jumis. Šitaip pagaminti burokėlių mišrainė su pupelėmis, saldžiosiomis paprikomis ir svogūnais tikrai pradžiugins visus. Šitaip ruošiu jau ne vienerius metus ir niekada nenusiviliu. Ingredientų ganėtinai nedaug ir jie visai paprasti, o skonis gaunasi tiesiog fantastiškas. Labai rekomenduoju imtis darbo jau dabar! :)

Ingredientai

    • burokėliai: 4
    • pupelės: 500 gramų
    • svogūnai: 100 gramų
    • saldžiosios paprikos: 500 gramų
    • aliejus: 100 mililitrų
    • lauro lapai
    • druska: 1 šaukštelio
    • juodieji pipirai
    • morkos: 2-3

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia burokėlius ir pupeles išverdame.
  2. 2. Svogūnus nulupame bei supjaustome kubeliais.
  3. 3. Saldžiąsias paprikas taipogi supjaustome nedideliais gabaliukais.
  4. 4. Tada svogūnus pakepiname keptuvėje su aliejumi.
  5. 5. Baigdami kepti sudedame saldžiąsias paprikas ir sutarkuotas morkas.
  6. 6. Viską sudedame į puodą ir kaitiname maždaug 10 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies, nuolatos maišydami.
  7. 7. Supilstome mišrainę į stiklainius.
  8. 8. Pasterizuojame mažiausiai 20 minučių. Laikome vėsiai! Skanaus!

Zuzana

Kodėl nededate jokios rūgštelės? Argi nebūtų skaniau.
Atsakyti

Olia

Jo, pritariu, į burokėlius netgi būtina dėti arba citrinos rūgšties arba acto.

Alma

kiek dedate morku?sarase ju nera irasyta
Atsakyti

WorldRecipes komanda

Pataisyta, ačiū Jums už pastabą :)

Danute

Tai vietoj pupelių morkos atsirado???
Atsakyti

Nida

Yra morkos,paskutines,parasyta 2-3.

Rūta

Ar išvirtų burokėlių nereikia nulupti ir sutarkuoti?
Atsakyti

Janina

Gausis labai skanu, žiemą atsidarius.
Atsakyti

Jorė

Man tai duskos labai mažai ir burokėlių 4, o kiek kg....kiekvienas burokėlis sveria skirtingai..
Atsakyti
Marinuoti agurkai griežinėliais su čili
(1)