Marinuoti agurkai su pomidorų padažu žiemai

2023-08-27 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti agurkai su pomidorų padažu žiemai
Kiekvienais metais, kai tik prasideda konservavimo sezonas, aš noriu išmėginti, ką nors nauja ir nebandyta. Bet yra ir laiko patikrintų receptų, kuriuos darau kiekvienais metais. Šį kartą nuostabūs marinuoti agurkai su pomidorų padažu, kuriuos gaminai metai iš metų. Jie mūsų šeimos niekada nenuvilia, nes jie labai tinka prie įvairių mėsos kepsnių. :)

Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyksta pagaminti 10 - 0,5 litro stiklainiukų agurkų.

Ingredientai

    • agurkai: ~3 kilogramo
    • vanduo: 2 litrų
    • pomidorų padažas: 200 mililitrų (tinka ir naminė pomidorų pasta)
    • actas: 200 mililitrų
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 150 gramų
    • česnakas: ~5-8 skiltelių
    • juodųjų pipirų grūdeliai: 1 saujelės
    • lauro lapai: 1 saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia stiklainius švariai išplaukite.
  2. 2. Tuomet agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite griežinėliais.
  3. 3. Tada į stiklainius berkite pipirų, lauro lapelių, dėkite griežinėliais supjaustytas česnako skilteles.
  4. 4. Sudėkite agurkų griežinėlius.
  5. 5. Po to marinatui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje: šaltą vandenį, pomidorų padažą, druską, cukrų ir actą.
  6. 6. Gerai išmaišykite ir skysčiu užpilkite agurkus.
  7. 7. Tada į platų puodą arba dubenį tinkantį kaitinti ant ugnies, įtieskite rankšluostį.
  8. 8. Sudėkite stiklainius ir pridenkite dangteliais.
  9. 9. Į indą pilkite vandens, kad apsemtų du trečdalius stiklainių.
  10. 10. Pasterizuokite: Kaitinkite stiklainius 0,5 litro - 8 minutes, nuo užvirimo, o 1 litro - 15 minučių.
  11. 11. Užsukite stiklainius. Apverskite dangteliais žemyn, užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
  12. 12. Sulaukite žiemos ir mėgaukitės!

Jole

Bet marinatą manau reikia užvirti.
Atsakyti

Stefanija

Aš radau tokį receptą, bet agurkai pjaustomi išilgai ir puseles dar kartą išilgai, tada skersai perpus. Kaitinti nereikia, bet pavirti 20 minučių ir dėti į stiklainius. Aš dar apkloju. Išlieka traškios skanios skiltelės.

Roma Kimbirauskienė

Ačiū už receptuką .Reikės pasigaminti .Gal ir man pavyks.😋
Atsakyti