Aštriai marinuoti agurkai su actu, aliejumi ir aštrios paprikos milteliais

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Aštriai marinuoti agurkai su actu, aliejumi ir aštrios paprikos milteliais
Patariu šiame marinuotų agurkų recepte neišsigąsti cukraus kiekio, nes marinato visai nereikia kaitinti, tad agurkai puikiai gali ir neišsilaikyti per žiemą. Sumažinti galima tik tuo atveju, jeigu planuojate juos suvalgyti per kelis mėnesius.

Agurkėliai gausis saldžiarūgščiai bei lengvai aštroki. Mūsų šeimos labai pamėgti.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 2 litrai pilnai pridėtų stiklainių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • agurkai: 2 kilogramų
    • druska: 4 valgomų šaukštų
    • cukrus: 700 gramų (taip 700 gramų, klaidos čia nėra)
    • 9% actas: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 200 mililitrų)
    • aliejus: 7 valgomųjų šaukštų
    • malti aštrios paprikos milteliai: 1 valgomasis šaukštas
    • česnakas: 2 galvutės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje nuplautus agurkėlius supjaustome 0,5 cm griežinėliais. Užberiame druska bei paliekame 6 valandoms. Kelis kartus permaišome, per tiek laiko atsiras skysčio.
  2. 2. Tuomet kitame inde sumaišome cukrų, actą, aliejų, paprikas bei griežinėliais pjaustytą česnaką.
  3. Reklama
  4. 3. Po 6 valandų supilame marinatą ant agurkų bei paliekame 12 valandų. Kelis kartus permaišome, kad cukrus ištirptų bei marinatas vienodai įsigertų į agurkus.
  5. 4. Po 12 valandų sudedame agurkėlius į stiklainėlius, užpilame marinatu bei laikome tamsioje bei vėsioje vietoje. Skanaus!
  6. aštriai marinuoti agurkai
  7. 5. Rekomendacija: Daugiau marinuotų agurkų receptų rasite: Marinuoti agurkai.

Daiva

Nesueina galai, čia į du litrus niekaip visko nesukiši
Atsakyti

Jie pastovėję 12 val labai sukrenta.

Rūta

Man išėjo 5 puslitriukai

Cukraus šitam receptui reikia tik 250 gramų, neisįvaizduoju kas gaunasi iš tokio kiekio cukraus. Kam jo čia tiek?
Atsakyti

Neringa

Nu super skonis, darysiu dar.
Atsakyti

Audrone

Pasakiskai skanu,bet as visus indigrientus sudedu is karto ir laikau para laiko,viskas tas pats gaunasi.
Atsakyti

laima

Tai as vadinu tinginio receptu.Jokio kaitinimo,uzpilt,nupilt.Greita,lengva ir kam patinka-labai skanu.
Atsakyti

Jūratė

Nieko nereikia kaitinti
Atsakyti

Rasa

Česnako 2 galvos ar skilteles

Rima

Nelabai suprantu dėl marinado. Komentaruose Jus rašote būtinai reikia kaitinti, o straipsyje rašote, kad nereikia. O kaip ištikrųjų? ačiū.
Atsakyti

jonas

Einu gaminti,agurkų jau prisiskyniau,kai pagaminsiu ,parašysiu,aštrūs man tinka.
Atsakyti

Laura

Ar galima juos laikyti rūsyje ar tik šaldytuve?
Atsakyti

Janina

Dariau pernai labai patiko.
Atsakyti

Raima

Super darau daug metų,tik skysti su druska nupilu lauk
Atsakyti

Elena

Skysti su druska būtinai nupilti per kiaurasamtį, ko recepte nepaminėta. Darau jau 15 metų ir cukraus tikrai tiek daug nereikia. Dedu ir ragauju. Patys skaniausi agurkėliai. Vaikai užkrėtė ir Jungtine karalyste

Vilma

Dariau,labai patiko .tokie pikantiški .reiks ir šiemet daryti.
Atsakyti

Vida

Aš juos vadinu "širšiniais" , nuo žodžio "širšė", gal todėl, kad toki macnūs/ saldžiarūgščiai. Tikrai skanūs, traškūs.
Atsakyti

Regina

Skonio reikalas. Del skonio nesigincijama.
Atsakyti

Marytė

Skoniai skirtingi... mus nepatiko, nusivyliau.
Atsakyti

Juneta

Klausimėlis, o marinatą reikia užkaitinti ar ne? Ačiū
Atsakyti

Aušra

Nereikia

Būtinai reikia.Ir susidariusį skystį,kai pabūna 6 val. su druska reikia išpilti.Tik po to pilti marinatą

vilija

tai REIKIA užvirinti, ar NE??? SKIRTINGOS NUOMONĖS, O RECEPTE NEPARAŠYTA.

Irena

Žinau tą receptą iš pernai metų. Tikrai labai skanūs agurkėliai gaunasi, traškūs tokio gero aštrumo turintys. Galite daryti, nenusivilsite.
Atsakyti

Asta

Pritariu.man patiko.su dukra.vyruj ne

Donata

Laaabai geras receptas👌
Atsakyti

Dalia

Labai skanūs agurkai gaunas
Atsakyti
Briuselio kopūstai žiemai
(1)