Marinuoti patisonai žiemai su ciberžole ir actu

2023-08-29 Autorius Kviečiu į virtuvę

Marinuoti patisonai žiemai su ciberžole ir actu
Kokias daržoves jūs įprastai konservuojate žiemai? Pamenu, kad marinuotais patisonais mane pavaišino darbe. Tikrai labai patiko ir pati vis žadėjau keli metai, oi kaip auginsiu ir kaip konservuosiu. Bet vis atsitikdavo taip, kad tai sėklų nenusiperku, tai jie man pasodinti kažkodėl vis nenorėjo augti. Ganėtinai kaprizingi tie patisonai man pasirodė. Bet gi žinote kaip būna. Kuo yra sunkiau, tuo darosi įdomiau. Pasodino mama kaime tų patisonų, labai laukiau, laukiau jų derliaus ir vos jau nepralaukiau. Kai kurie patisoniukai, ūgtelėjo gal net kiek ir per daug. Bet radau ir dailių, visai nedidelių patisonų. Sudėjau juos į stiklainius ir užpyliau marinatu su ciberžole ir actu. Bus žiemai. Pamėginkite ir Jūs šį labai gerą receptą, kurį man parodė kolegė. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Marinatui:
    • vanduo: 3 litrų
    • actas: 1,5 stiklinės
    • druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • pipirai: ~10 grūdelių
    • ciberžolė: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite marinatą iš nurodytų ingredientų.
  2. 2. Per tą laiką, kol marinatas verda, patisonus supjaustykite riekelėmis. Jei nedideli, užteks perpjauti perpus.
  3. Reklama
  4. 3. Patisonus nublanširuokite ir sudėkite į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.
  5. 4. Užpilkite verdančiu marinatu.
  6. 5. Stiklainius užsukite ir užklokite storu rankšluosčiu.
  7. 6. Leiskite pilnai atvėsti.
  8. 7. Laikykite vėsiai, laukite žiemos ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau marinuotų patisonų receptų rasite: Marinuoti patisonai.
Marinuoti patisonai žiemai su ciberžole ir actu

Virginija Urbanavičiūtė Augienė

Ar tikrai 11,5 stiklinės acto???? Gal užtektų ir 1,5 :)
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

Atsiprašome už klaidą. Pataisyta. :)
Marinuoti agurkai griežinėliais su čili
(1)