Marinuotos saldžiarūgštės šparaginės pupelės žiemai

2024-08-27 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuotos saldžiarūgštės šparaginės pupelės žiemai
Šiandien noriu pasidalinti receptu, kuris prieš keletą metų mūsų šeimoje atsirado visai netikėtai, tai marinuotos saldžiarūgštės šparaginės pupelės žiemai. Kai viena pažįstama parodė šį receptą, netikėjau, kad bus taip skanu, tačiau nuo to laiko tik šitaip šias atsargas žiemai ir ruošiu. Būtinai rekomenduoju ir Jums šiemet išmėginti, o kitais metais pažadu, kad išsitrauksite vėl šį receptą. Tad imamės gamybos! :) 

Ingredientai

    • šparaginės pupelės
    • česnakas
    • pipirų žirneliai
    • krapai
    • kalendros grūdeliai
    • lauro lapeliai
    Marinatui:
    • vanduo: 600 mililitrų
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 180 gramų
    • 9% actas: 150 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nupjaustykite šparaginių pupelių galus.
  2. 2. Tada dėkite į verdantį vandenį ir maždaug 2-3 minutes pavirkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į sterilius stiklainius įmeskite lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, kalendros, česnako skiltelę. Sudėkite šparagines pupeles.
  5. 4. Į vandenį berkite cukrų, druską, užvirinkite.
  6. 5. Supilkite actą ir kelias minutes pavirkite.
  7. 6. Užpilkite marinatą ant šparaginių pupelių ir palaikykite maždaug 10 minučių.
  8. 7. Tuomet nupilkite atgal į puodą, vėl užvirinkite, užpilkite ant šparaginių pupelių ir sandariai užsukite.
  9. 8. Stiklainius apverskite ir šiltai užklokite, kol atvės. Skanaus!