Šiandien noriu Jums pasiūlyti savo marinuotų burokėlių variantą su obuolių actu. Šis variantas man labai patinka tuo, kad burokėlių nereikia apvirti, juos tiesiog supjaustau ir sudedu į norimus stiklainius. Po to užpilu pasiruoštu marinatu ir viskas. Tikrai rekomenduoju pamėginti. Jie itin idealiai tinka šaltibarščių ruošimui.
1. Pirmiausia burokėlius nulupame, supjaustome šiaudeliais (arba kaip norisi, aš pjaustau įvairiais būdais, kad būtų paruoštą skirtingų atsargų, tada atrodo, kad ne skonis jų skirtingas. Galite net tarkuoti, nors mano vyrui šis būdas mažiausiai patinka) ir sudedame į išplautą ir iškaitintą stiklainį. Aš dedu žalius burokėlius, niekaip jų neapverdu, ar kitaip neparuošiu.
2. Į puodą supilame vandenį ir įjungiame kaitrą.
Reklama
3. Vandeniui užvirus, suberiame druską, cukrų, prieskonius, verdame kol druska ir cukrus ištirpsta ir skystis pilnai užverda.
4. Tada supilame obuolių actą, išmaišome ir nieko nelaukdami pilame ant burokėlių.
5. Stiklainius užsukame hermetiškais dangteliais, sustatome ant virtuvinio rankšluosčio apverstus aukštyn kojomis, uždengiame kitu rankšluosčiu ir paliekame visiškai pilnai atvėsti.
6. Tokie marinuoti burokėliai idealiai laikysis net kambario temperatūroje. Skanaus!
Estera
Būtinai mėginsiu, atrodo kaip labai geras receptas. :)
Atsakyti
Alvyra.
Galima, bet reikia sutarkuoti su burokine tarka ir tris kartus pilti trečią kartą užsukti.
Atsakyti
Kristina
Bet jog bus kieti, nes nevirti gal nors kiek apvirti?
Atsakyti
Estera
Atsakyti
Alvyra.
Atsakyti
Kristina
Atsakyti