Marinuoti burokėliai su obuolių actu žiemai

2023-09-05 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti burokėliai su obuolių actu žiemai
Šiandien noriu Jums pasiūlyti savo marinuotų burokėlių variantą su obuolių actu. Šis variantas man labai patinka tuo, kad burokėlių nereikia apvirti, juos tiesiog supjaustau ir sudedu į norimus stiklainius. Po to užpilu pasiruoštu marinatu ir viskas. Tikrai rekomenduoju pamėginti. Jie itin idealiai tinka šaltibarščių ruošimui.

Ingredientai

    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • rupi druska: 1 valgomojo šaukšto be kaupo
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų be kaupo
    • obuolių actas: 150 mililitrų (jeigu naudojate acto rūgštį, jos pakanka 100 mililitrų)
    • lauro lapai: 1
    • nemalti pipirai: 2-3 grūdelių
    • džiovintas čiobrelis: žiupsnelio
    • kmynai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia burokėlius nulupame, supjaustome šiaudeliais (arba kaip norisi, aš pjaustau įvairiais būdais, kad būtų paruoštą skirtingų atsargų, tada atrodo, kad ne skonis jų skirtingas. Galite net tarkuoti, nors mano vyrui šis būdas mažiausiai patinka) ir sudedame į išplautą ir iškaitintą stiklainį. Aš dedu žalius burokėlius, niekaip jų neapverdu, ar kitaip neparuošiu.
  2. 2. Į puodą supilame vandenį ir įjungiame kaitrą.
  3. Reklama
  4. 3. Vandeniui užvirus, suberiame druską, cukrų, prieskonius, verdame kol druska ir cukrus ištirpsta ir skystis pilnai užverda.
  5. 4. Tada supilame obuolių actą, išmaišome ir nieko nelaukdami pilame ant burokėlių.
  6. 5. Stiklainius užsukame hermetiškais dangteliais, sustatome ant virtuvinio rankšluosčio apverstus aukštyn kojomis, uždengiame kitu rankšluosčiu ir paliekame visiškai pilnai atvėsti.
  7. 6. Tokie marinuoti burokėliai idealiai laikysis net kambario temperatūroje. Skanaus!

Estera

Būtinai mėginsiu, atrodo kaip labai geras receptas. :)
Atsakyti

Alvyra.

Galima, bet reikia sutarkuoti su burokine tarka ir tris kartus pilti trečią kartą užsukti.
Atsakyti

Kristina

Bet jog bus kieti, nes nevirti gal nors kiek apvirti?
Atsakyti