3. Agurkus bei svogūnus sudedame į didelį puodą, suberiame druską, cukrų, supilame actą, aliejų ir suberiame garstyčių grūdelius.
4. Viską išmaišome ir paliekame pastovėti maždaug pusę paros, vis permaišydami kas kelias valandas, kad geriau išsiskirtų sultys.
5. Paskui mišrainę sudedame į švarius, iškaitintus stiklainius, užpilame išsiskyrusio skysčio, kad daržovės būtų pilnai juo apsemtos.
6. Tuomet užkaičiame didelį puodą vandens, jo apačioje patiesiame rankšluostuką, sustaome ant jo stiklainius (pridengtus švariais, steriliais dangteliais, bet neužsuktus).
7. Vandens puode privalo būti tiek, kad apsemtų du trečdalius stiklainių.
8. Puodę vandenį užkaitiname ir stiklainius kaitiname iki agurkiukai ims keisti spalvą.
9. Stiklainius užsukame dangteliais.
10. Pastatome stiklainius dangteliais žemyn ir paliekame pilnai atvėsti.
11. Aš pati įprastau laikau rūsyje, bet tinka ir kita vėsi vieta! Skanaus!
12. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.
Irena
Labai gerai atrodo. Būtinai bent dalį atsargų susiruošiu šitaip. :)
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Birute.
Atsakyti