Svogūnų "uogienė" pagal Beatą, prie šaltos mėsos ir sūrio!

2019-08-21 Autorius Nekenčiu virtuvės

Svogūnų "uogienė" pagal Beatą, prie šaltos mėsos ir sūrio!
Tokie uogienė prie šaltos mėsos ar sūrio yra labai ir labai įdomus reikalas. Nors visi ragavę ir pasiskirstė į dvi stovyklas. Vieniems labai patiko (aš tarp jų, todėl įkeliu receptą į internetą), o kiti paragavo ... ir daugiau neberagavo :) Tai pasigaminkit, paragaukit ir žiūrėkit į kurią stovyklą patenkate Jūs ir Jūsų artimieji. 

Ingredientai

    • svogūnai: ~900 gramų (8 dideli svogūnai; galite naudoti paprastus, galite raudonuosius, galite naudoti perpus, visaip gaminau, visai gerai gavosi)
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • tamsus rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų ("Muscovado", "Molasses" ar "Farinas"; galite gaminti ir be jo, tik spalva bei skonis bus šiek tiek kitokie)
    • paprastas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • balzamiko actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežias čiobrelis: 1 šakelės (arba džiovinto - 1 nubraukto arbatinio šaukštelio)
    • druska: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus nulupame bei supjaustome pusžiedžiais kuo ploniau.
  2. 2. Tada įkaitiname keptuvėje (kuri turi dangtį) arba puode su storesniu dugnu aliejų ir lengvai pakepiname (ne paskrudiname) svogūnus.
  3. 3. Uždengiame, sumažiname ugnį ir lėtai troškiname maždaug valandą kartas nuo karto pamaišydamos.
  4. 4. Po to sudedame visa kita ir, padidinusios ugnį, paverdame dar maždaug 10 minučių, kad skystis išgaruotų bei pagardas sutirštėtų.
  5. 5. Paskui sudedame į paruoštus indelius, užsukame dezinfekuotais dangteliais ir, šaltai laikome. Skanaus!
  6. 6. Pastebėjimas: Man šaldytuve išstovėjo dvi savaites ir viskas buvo gerai, vėliau buvo tiesiog suvalgytas, tai negaliu tiksliai pasakyti kiek išlieka geras. :)
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau uogienių receptų rasite: Uogienės.
Svogūnų "uogienė" pagal Beatą, prie šaltos mėsos ir sūrio!
Svogūnų "uogienė" pagal Beatą, prie šaltos mėsos ir sūrio!
Konservuoti svogūnai
(1)