Marinuoti svogūnų žiedai žiemai

2023-08-25 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti svogūnų žiedai žiemai
Kai ruošiau paprikas žiemai, kažkur beklaidžiodama internete užtikau, kad taip pat galima marinuoti ir svogūnų žiedus! Va čia tai gera idėja. Tai pagalvojau, kad reiktų išmėgint. A gal patiks? :D Tai praėjusį savaitgalį prisivežiau iš mamos svogūnų ir ėmiausi darbo... Tiesą sakant, tas darbas labai greitai ėjo... O ir išsiverkt buvo proga ne vien serialus žiūrint.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko pasigaminti 6 - 0,5 litro stiklainiukus.

Ingredientai

    • svogūnai: kiek tilps į stiklainius
    • vanduo: 1 litro
    • cukrus: 1 stiklinės
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • actas: 1 stiklinės
    • aliejus: 1 stiklinės
    • česnako skiltelės
    • medus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus nulupkite bei supjaustykite žiedeliais (pas mane pačią dar buvo labai dideli svogūnai, tai žiedus teko perpjauti dar per pusę).
  2. 2. Į stiklainius (naudojau aš naudojau 0,5 litro stiklainius) dėkite vieną skiltelę česnako ir vieną šaukštelį medaus.
  3. 3. Tada sukraukite svogūnus bei užpilkite verdančiu marinatu. Skanaus!
  4. 4. Pastebėjimas: Svogūnų apvirti - nereikia.
  5. 5. Pastebėjimas: Vienas stiklainiukas man blogai užsidarė, tai aš jį įdėjau į šaldytuvą - labai greitam suvartojimui. Po dviejų dienų atsidariau... kaip gardu. Galvoju dar daugiau užsimarinuoti iškart.
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau marinuotų svogūnų receptų rasite: Marinuoti svogūnai.

Laura

Ar galima medu pakeisti cukrumi?
Atsakyti

Nesvarbu

O kiek svogūnų reikia neparašėt...
Atsakyti

Birute

Ar nekaitinti svogūnai nepages?
Atsakyti
Paprikų, pipirų ir svogūnų čatnis - padažas
(5)