Aštri agurkų mišrainė žiemai be kaitinimo

2023-08-15 Autorius Mamukynas

Aštri agurkų mišrainė žiemai be kaitinimo
Šį agurkų mišrainė žiemai patiks mėgstantiems aštresnį skonį. Bet aštrumas mano supratimu ganėtinai švelnus, gal net kiek saldžiarūgštis, todėl paragavus gaisras burnoje nekyla. Paruošiama tikrai labai lengvai ir svarbiausia nereikia kaitinti puode. Mūsų šeimos šis receptas buvo įvertintas 10 iš 10. Tad drąsiai mėginkite ir Jūs! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pjaustyti agurkai: 2 kilogramų
    • druska be jodo: 4 valgomųjų šaukštų
    • 9% actas: 1,5 stiklinės
    • cukrus: 600 gramų
    • aliejus: 7 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 galvučių
    • malta aitrioji paprika: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia agurkus supjaustome griežinėliais, beriame druską ir gerai išmaišius vėsesnėje virtuvės vietoje paliekame ma=daug 5-6 valandoms.
  2. pjaustyti agurkai su druska
  3. 2. Kartas nuo karto permaišome, kad atsirastu skysčių.
  4. Reklama
  5. 3. Marinatui sumaišome likusius produktus. Česnakus pjaustome griežinėliais.
  6. agurkų marinatas
  7. 4. Užpilame ant agurkų, gerai išmaišome ir paliekame 12 valandų, kartas nuo karto permaišydami.
  8. marinuojami agurkai be kaitinimo
  9. 5. Paskui lieka tik sudėti į paruoštus stiklainius ir nešti į rūsį.
  10. 6. Laukiame žiemos ir skanaujame!
  11. 7. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.

Aldona

Šitaip dar tikrai nebuvau ruošusi agurkų. Labai įdomu.
Atsakyti

Angele

Cukraus siaubingai per daug🙈

Emilija

Šitaip darau jau kiek metų. Greitai pasidaro ir labai visiems patinka. Šiemet jau dariau du kartus.
Atsakyti

Rita

Darau tokią mišrainę, tik nededu aliejaus (ten jo visai nereikia)
Atsakyti

Arune

O marinatą reikia užvirti ar ne? Nes nelabai suprantu ar tą skystį nuo agurku viską det actą ir taip toliau, nes aš juos kaip tik darau
Atsakyti

Rasa

Nuo agurkų susidariusį skystį reikia nupilti lauk, nes ten vien druska, marinatą su visais priedais aš šiek tiek užkaitinu, užpilu ant agurkų ir palieku nakčiai, ryte į stiklainius

Gražina

Aš taip agurkus darau antri metai, labai skanu, galima nedėti paprikos, irgi skanu.
Atsakyti

Nijolė

O marinatui 1litrui vandens čia santykis nurodytas? Ar tikrai reikia nupilti agurku skystį?
Atsakyti

Angelija

Vanduo nesipila, naudojamas tik nuo agurkų atsiradęs skystis. Ir niekas nenupila to sūraus skysčio lauk, į jį supilami kiti marinato priedai.
Atsakyti
Konservuoti svogūnai
(1)
Marinuoti agurkai su citrina ir česnaku
(27)