Marinuoti agurkų griežinėliai žiemai su česnaku ir čili

2023-09-07 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti agurkų griežinėliai žiemai su česnaku ir čili
Atvežė man mama daugybe kaimiškų agurkų. Tokių itin didelių, tarsi labai gerai nupenėti paršeliai. Sako, prisiruošk žiemai. Na jau, galvoju, tokių paršų į stiklainį tikrai niekaip nesukišiu. Dalį suvalgėme iškart (jau su medumi prisilaižėm!), dailiausius užraugėm šiaip, o iš didžiausių prisiminiau, kad galima padaryt nuostabią užkandą prie mėsos ir ne tik jos... Marinuoti, tik tiek, kad pjaustyti griežinėliais. Darydavo kažkada, prieš daug daug metų, mano mama ir būtent iš labai didelių, kai daugiau nieko su jais neprigalvosi. Ir galiu pasakyti tikrai labai gerai gaunasi pagal šį receptą. Jūs tik pamėginkite! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • švieži agurkai: 4 kilogramų
    • cukrus: 1 stiklinės
    • rupi druska: 3 nubrauktų šaukštų
    • vanduo: 3 stiklinių
    • 9% actas: 0,75 stiklinės
    • aliejus: 0,5 stiklinės
    • česnakas: ~10 skiltelių (aš pati juos labai mėgstu, tai dedu daugiau)
    • lauro lapeliai: poros
    • juodieji pipirų žirneliai: ~10-15
    • švieži krapai ir petražolės: po saują
    • rupiai malti džiovinti čili: žiupsnelio (arba šviežias čili pagal skonį, galite ir visai nedėti jeigu nemėgstate)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplautus agurkus supjaustykite stambesnėmis riekelėmis (maždaug 0,5-0,8 centimetro), sudėkite į puodą.
  2. 2. Užberkite druskos, cukraus, čili pipirų, sudėkite riekelėmis supjaustytus česnakus, kapotas petražoles bei krapus, suberkite juoduosius pipirus, lauro lapus, užpilkite vandens ir atsargiai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Po to supilkite actą bei aliejų, vėl pamaišykite ir palikite uždengtam puode bent jau dvylikai valandų (arba visai parai).
  5. 4. Labai kvepia, o jau ir skanučiai! Per naktį agurkėliai šiek tiek parūgsta, truputį pasimarinuoja, todėl kitą dieną galite valgyti tiesiai iš puodo. Tokie - nerealus garnyras prie mėsos, ypač keptos ant žarijų. Na, bet neįsijaučiam, nes gi daromės salotas žiemai.
  6. 5. Pasiruoškite stiklainius (švariai išplaukite valgomąja soda arba iškaitinkite, čia jau kaip kas...), užkaiskite puodą su agurkais, ir pakaitinkite iki užvirimo. Virinti nereikia.
  7. 6. Karštus agurkus sudėkite į stiklainius ir užpilkite puode esančiu marinatu.
  8. 7. Užsukite bei palikite parai "aukštyn kojomis".
  9. 8. Paslėpkite vėsesnėje vietoje bei pamirškite iki šaltojo metų laiko. Skanaus :)
  10. marinuoti agurkai žiemai su česnaku ir čili
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Briuselio kopūstai žiemai
(1)