Naujas patikimiausias agurkų konservavimo būdas

2022-07-07 Autorius WorldRecipes.lt

Naujas patikimiausias agurkų konservavimo būdas
Žiemos metu valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus - vienas didžiulis malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.

Šį receptą man parodė draugė, gyvenanti svečioje šalyje, tai jos mamos firminis receptas. Ačiū, drauge. Iš tiesų turiu pripažinti, kad niekada nebuvau girdėjusi apie tokį, pernai išmėginau ir šiais metais gaminsiu žymiai daugiau stiklainių.

Ingredientai

    • agurkai
    • krapų žiedynai
    • vyšnių lapai
    • juodųjų serbentų lapai
    • česnako skiltelės
    • vanduo
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išplauname ir iškaitiname stiklainius.
  2. 2. Tada nuplikome verdančiu vandeniu užsukamus dangtelius.
  3. Reklama
  4. 3. Tada imamės prieskonių - karštam vandenyje gerai išplauname krapų žiedynus, vyšnių lapus ir juodųjų serbentų lapus.
  5. 4. Vienam 700 mililitrų stiklainiui skaičiuojame po vieną žiedyną, 3-4 vyšnių ir 2 serbentų lapus.
  6. 5. Taip pat stiklainiui pasiruošiame po 2-3 česnako skilteles. Agurkams nupjauname uodegas ir sudedame juos į stiklainius.
  7. 6. Tuomet 5 litrų puode užviriname 3 litrus vandens ir jam užvirus suberiame druską.
  8. 7. Pastebėjimas: Po ilgų diskusijų su skaitytojais apie druskos kiekį šiame recepte, pamėginau pagaminti su silpnesniu sūrymu, agurkai laikėsi gerai, bet mano skonio receptoriams jie buvo ganėtinai prėskoki. Taigi druskos užtenka 250 gramų (stiklinė su kaupu), originaliame recepte jos yra dedama pusė kilogramo.
  9. 8. Druskai ištirpus, skystį pilame ant agurkų, pridengiame dangteliais (neužsukant) ir paliekame kambario temperatūroje 2-3 dienoms.
  10. 9. Po tų kelių dienų skystį nupilame į kriauklę ir agurkus užpilame vandeniu - arba verdančiu iš virdulio, arba labai šaltu. Tikrai taip, TIESIOG vandeniu.
  11. 10. Tuomet jau stipriai užsukame dangtelius ir verčiame aukštyn kojomis.
  12. 11. Po kelių valandų nešame į rūsį.
  13. 12. 3 litrų sūrymo užsipila maždaug 7-9 700 mililitrų stiklainiai su agurkais.
  14. 13. Patarimas: Kemšant agurkus nepamirškite, kad turi likti bent 2 centimetrų tarpas iki dangtelio, agurkai turi būti pilnai užpilti skysčiu.
  15. 14. Patarimas: Dar kartą paminėsiu, kad agurkai gaunasi ganėtinai sūrūs - jei mėgstate mažiau sūrius mėginkite su 250 gramų druskos 3 litrui vandens. Dar viena priežastis - neištirpinta druska, pilant sūrymu pirmą kartą, tada druskos lieka stiklainyje ir, žinoma, agurkai gaunasi per sūrūs. Dar viena klaida - per ilgai sūryme laikomi agurkai, jeigu kambaryje labai šilta, užteks 2 dienų, jeigu vėsiau - gali pabūti ir tris, nors aš pati linkusi visada perpilti po 2 dienų.
  16. 15. Kokiu vandeniu užpilti antrą kartą? Arba verdančiu iš virdulio ar šaltu iš krano/šulinio.

Rimas

Sveiki. O tai gal galima naudoti penkių litrų plastikines talpas (bambalius) nuo geriamo vandens? Turiu mintyse, kad agurkus užraugti atskirame inde, o po dviejų parų sudėti į bambalius, užpilti vandeniu ir į rūsį.
Atsakyti
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)