Pasterizuoti pomidorai savo sultyse su druska

2023-08-07 Autorius WorldRecipes.lt

Pasterizuoti pomidorai savo sultyse su druska
Taip pernai ruošiau pomidorus pirmą kartą. Prie užrašų pasirašiau, kad pomidorus marinavimui rinkausi ir tvirtesnius ir minkštesnius, kad iš vienų greičiau išbėgtų sultys. O žiemą prirašiau, kad būtinai prisigaminkite iš dvigubos normos. Taigi dabar imuosi darbo ir ruošiu viską žiemai. Tuo pačiu rekomenduoju šį receptą ir Jums, nes jis man jau labai pasiteisino. Tad pradedam!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pomidorai
    • druska
    • cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pomidorus nuplaukite ir nublanširuokite: nuplikykite karštu vandeniu, perliekite šaltu ir nulupkite odeles.
  2. 2. Tada talpiai sudėkite į stiklainius.
  3. Reklama
  4. 3. 1 litro stiklainiui reikia dėti 1 arbatinį šaukštelį su kaupu druskos ir 1 arbatinį šaukštelį su kaupu cukraus. 0,7 litro stiklainiui reikia 1 arbatinį šaukštelį nubraukto cukraus ir 1 arbatinį šaukštelį nubraukto druskos.
  5. 4. Po to stiklainius uždenkitedangteliais.
  6. 5. Dėkite į metalinį indą, kuriame yra įtiestas rankšluostis, užpilkite vandeniu ir pasterizuokite. Virkite maždaug 15 minučių.
  7. 6. Pasterizuoti aš suruošiau 5 - 0,7 litro stiklainius, juos kaitinant dalis pomidorų sukrito, tad perdėjau į kitus stiklainius. Man gavosi pilni 4 stiklainiai. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš pomidorų rasite: Pomidorai.
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)