Marinuoti žiediniai kopūstai - kalafiorai žiemai

2022-07-01 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti žiediniai kopūstai - kalafiorai žiemai
Originali fantazija žiemos vingių tema. Pirmą kartą žiedinį kopūstą (kalafiorą) žiemai paruošiau pernai - gavosi labai skanu. Tad siūlau žiemai apsirūpinti marinuotais kalafiorais, kurių skonis tikrai pradžiugins jus, kaip ir visus artimuosius! Pamėginkite jau šiemet! 

Ingredientai

    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • druska: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    Žiediniams kopūstams - kalafiorams:
    • žiediniai kopūstai (kalafiorai): 2
    • paprikos: 2
    • morkos: 2
    • česnakas: ~100 gramų (1-2 skiltelės į stiklainį)
    • svogūnai:1
    • aštrūs čili pipirai: 1-2 vnt. į stiklainį
    • krapų žiedynai: 1 vnt. į stiklainį
    • krienų lapai: 1 vnt. į stiklainį
    • vyšnių lapai: 10 gramų
    • serbentų lapai: 10 gramų
    • kvapieji pipirai: kelių
    • gvazdikai: 1-2
    • lauro lapai: 1-2
    • 70% actas: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Ruošiame produktus, kurių mums prireiks ruošiant šį nuostabų patiekalą.
  2. marinuoti žiediniai kopūstai - kalafiorai žiemai - ingredientai
  3. 2. Pirma, susitvarkykime su žiediniais kopūstais, tiksliau nuplaukite, išardykite į žiedynus.
  4. žiediniai kopūstai - kalafiorai
    Reklama
  5. 3. Tada imame saldžiąją papriką, nuplauname, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.
  6. supjaustytos paprikos
  7. 4. Po to paimame morkas, taip pat nuvalome ir supjaustome plonais apskritimais.
  8. pjaustytos morkos
  9. 5. Svogūną nulupkite ir supjaustykite storais pusžiedžiais.
  10. pjaustytas svogūnas
  11. 6. Imame stiklainius, į kuriuos dėsime kalafiorą. Į apačią dedame serbentų ir vyšnių lapelius. Ant jų dedame krieno lapelį, krapus ir kelias skilteles česnako. Dėl aštrumo įdedame 1-2 aitriąsias paprikas. Įdedame kvapiųjų pipirų ir lauro lapų, gvazdikėlių.
  12. ruošiami stiklainiai
  13. 7. Dedame supjaustytą saldžiąją papriką, o tada žiedinius kopūstus. Juos reikia gerai suspausti.
  14. žiediniai kopūstai - kalafiorai žiemai su paprikomis
  15. 8. Iš pradžių daržoves užpilkite verdančiu vandeniu.
  16. daržovės užpiltos verdančiu vandeniu
  17. 9. Po 3-5 minučių vandenį nupilame ir užpilame karštu marinatu. Marinatą darome taip. Puode užviriname 1 litrą vandens su druska ir cukrumi. Tada į kiekvieną stiklainį įpilame pusę arbatinio šaukštelio acto. Viskas galima užsukti stiklainius. Apverčiame ir paliekame atvėsti. Skanaus!
  18. paruošti marinuoti žiediniai kopūstai - kalafiorai žiemai
  19. 10. Galima patiekti su antraisiais patiekalais, kurie tinka prie įvairių marinuotų agurkų: mėsos, žuvies, grybų, taip pat prie visų rūšių garnyrų: ryžių, bulvių košės, grikių, dribsnių ir t.t. Rekomenduoju gaminti!
  20. 11. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Žiedinio kopūsto kotletai
(3)