Daržoves ir kitus ingredientų kiekius galite galite reguliuoti pagal savo ir valgančiųjų skaičių skonį. Aš pateikiu variantą pagal kurį gaminu aš ir kuris manęs niekada nenuvilia!
1. Pirmiausia cukiniją nulupame ir supjaustome kubeliais.
2. Tuomet pomidorus sumetame į verdantį vandenį, paviriname kol odelė pradės trūkinėti, išgriebiame ir perpilame šaltu vandeniu. Nuėmusios odelę pomidorus susmulkiname.
Reklama
3. Tada paprikas smulkiai supjaustome kubeliais.
4. Čili pipirus taipogi susmulkiname peiliu.
5. Česnakus išspaudžiame.
6. Pupeles apverdame, bet neperverdame.
7. Po to viską sudedame į puodą, išskyrus česnakus ir citrinos sultis (arba actą), ir verdame , kol daržovės pradės minkštėti maždaug 35 minutes. Bebaigiant virti sudedame išspaustus česnakus, įpilame citrinos sulčių arba acto ir dar paviriname keletą minučių.
8. Paskui dar karštą mišrainę sudedame į iškaitintus stiklainius. Apverčiame ir pridengiame. Laikome kol atvės. Nešame į rūsį. Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.
Irena
Įdomus receptas, dar šitaip nemėginau. Ačiū už pasidalinimą. :)
Atsakyti
Irena
Atsakyti