Agurkų rauginimas žiemai stiklainiuose su degtine

2020-10-19 Autorius WorldRecipes.lt

Agurkų rauginimas žiemai stiklainiuose su degtine
Tai tikrai itin gardūs bei traškūs rauginti agurkai. Tai toks agurkų rauginimas, kai jie visados nuostabiai išsilaiko net ir ne per vieną žiemą. Šito paslaptis yra ganėtinai paprasta - visiems stiklainiams įpilsime visai nedidelį kiekį degtinės. Tikrai neišsigąskite, valgydami jos visai nejausite, bet agurkai bus fantastiškai nuostabūs ir visi kas valgys, tas girs! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • neperaugę agurkai: 5 kilogramų
    • vyšnių lapai: 20
    • juodųjų serbentų lapai: 10
    • krienų lapai: 7-8
    • krapų žiedynai: 5
    • ąžuolo lapai: 5
    • česnakas: 0,5 galvutės
    • druska: šiek tiek
    • degtinė: šiek tiek (ne mažiau kaip 40 laipsnių stiprumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jei agurkai ką tik nuskinti, tai juos galite rauginti iš karto nieko nelaukdami. Bet jei agurkai skinti yra vakar arba pirktiniai, prieš raugiant dar juos mažiausiai 2-3 valandoms būtina pamerkti į šaltą vandenį.
  2. 2. Agurkus švariai nuplaukite. Visas žoleles irgi būtinai švariai nuplaukite.
  3. Reklama
  4. 3. Česnako skilteles nulupkite bei perpjaukite į kelias dalis.
  5. 4. Ganėtinai didelio kibiro dugne dėkite vieną sluoksnį žolelių, tuomet vieną sluoksnį agurkų, dalį česnako, tuomet vėl žolelių ir šitaip sluoksniuokite kol baigsis (paskutinis sluoksnis - žolelių).
  6. 5. Tada viską užpilkite pasūdytu šulinio vandeniu, kuriame yra gerai ištirpinta druska (vienas kupinas šaukštas druskos vienam litrui vandens), jog visiškai apsemtų agurkus.
  7. 6. Agurkus paslėkite medine lentele ir ant jos dėkite akmenį.
  8. 7. Kibirą su agurkais palikite maždaug 2-4 dienoms kambario temperatūroje, kol įrūgs. Jei namie šilta, įrūgs greičiau, jeigu namie kiek vėsiau - rūgs ilgiau. Būtinai stebime, ragaujame ir pamatysime, kada jau gana.
  9. 8. Įrūgusius agurkus ištraukite iš kibiro, perplaukite šaltu vandeniu bei standžiai sudėkite į švarius iškaitintus trilitrinius stiklainius jau be jokių žolelių ir panašiai.
  10. 9. Tuomet į kiekvieną stiklainį ant agurkų pilkite po 2 šaukštus degtinės ir po to užpilkite labai šaltu pasūdytu šulinio vandeniu (vienam litrui vandens dėkite vieną šaukštą druskos).
  11. 10. Stiklainius uždarykite karštu vandeniu nuplikytais plastikiniais dangteliais ir neškite į vėsų rūsį. Štai ir viskas. Skanaus!
  12. 11. Patarimas: Jei 3 litrų stiklainiui reikia dviejų šaukštų degtinės, tai litriniam stiklainiui prireiks maždaug dviejų arbatinių šaukštelių.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

dalia

ką priduoda porą šaukštų degtinės? kokį 100 gramų į trilitrį
Atsakyti