Skiltelėmis konservuoti pomidorai žiemai be acto

2023-08-10 Autorius WorldRecipes.lt

Skiltelėmis konservuoti pomidorai žiemai be acto
Šie skiltelėmis marinuoti pomidorai be acto žiemą mūsų šeimoje dingsta patys pirmi, nes marinatas tikrai labai skanus. Jau daug metų bent dalį atsargų ruošiu tik taip. Visada pavyksta, o skonis niekada nenuvilia. Drąsiai rekomenduoju imti šį receptą. Pažadu, kad patiks! Tad nieko daugiau nebelaukiam ir pradedam gaminti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pomidorų
    • česnako skiltelių
    • krapų
    Marinatas 1 litrui vandens:
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ant stiklainio dugno sudedame po šakelę krapų, po skiltelę česnako, sudedame skiltelėmis supjaustytus pomidorus, pomidorų nespaudžiame. Galite dėti pomidorus iki pat viršaus, aš pati dedu mažiau, nes noriu, kad būtų daugiau marinato, jis laaaabai gardus.:)
  2. pjaustyti pomidorai stiklainiuose
  3. 2. Tuomet užviriname marinatą ir jį atvėsiname.
  4. Reklama
  5. 3. Tada atvėsusiu marinatu užpilame pomidorus, kaitiname 0,5 litro talpos stiklainius 10 minučių, 1 litro talpos stiklainius 15 minučių.
  6. 4. Užsukame, apverčiame, užklojame, kai visiškai atvės - nešame į rūsį.
  7. 5. Laukiame žiemos ir skanaujame!
  8. 6. Pastebėjimas: Aš pati šį kartą dariau 3 litrus marinato, man jo užteko užpilti 5 litrinius stiklainius su pomidorais.
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš pomidorų rasite: Pomidorai.

Aist

Tai vienas mėgstamiausių mano receptų :) Dažnai pagal jį gaminu, ačiū Jums, kad pasidalinote.
Atsakyti

Birute Abraitiene

kaitinti 10 15 minuciu nuo uzvurimo vandens

Gita

As darau vietoj cukraus pipiru juoduju ir kvep. cili pipiro, galima ir paprikos imaisyti labai skanu.
Atsakyti

Virlat

Aš dedu truputį druskos pipirų laur lapą pripjaustau pilną stikl ir pasterizuoju savo sultyse skanu
Atsakyti

Eglė

Gaminau pagal šį receptą, mano šeimoje kiekvieną kartą "kildavo karas" dėl šių pomidorų ir sultinio. Nei vienas stiklainis nesurūgo, tiesiog stiklainius virinau ilgiau nei parašyta. Rekomenduoju. Gaminau ir su citrinos rūgštim (nors recepte buvo rašyta, kad geriau sultys), bet skonis jau nebe tas ir tokie receptai labiau tinkantys agurkams marinuoti.
Atsakyti

Laura

Bet recepte nėra citrinos sulčių.

Daiva

Nuostabiai skanūs gaminu daug metų🙂
Atsakyti

Karolina

Ar nulapate prieš tai odelę? Galvoju, o jei pirma užpilti karštu vandeniu, nuimti odelę, supjaustyti, sudėti į stiklainius ir užpilti karštu marinatu. Gal nereikėtų kaitinti...

Jolanta,rūgštis atsiranda kaitinant iš Pomidorų

Darau 25 metus,tik cukraus šaukštu daugiau,receptas iš valstiečių laikrasčio
Atsakyti

Virga

Pomidorus supjaustyti į 4 dalis dedu į puodą pridedu česnakų čili pipirų laurų kartais pomidorų pastos,paverdu ir į stiklainius!!kaitinti nereikia,mažiau darbo
Atsakyti

Gita

Tai pliurė ir gaunasi ,o ne vakuoti pomidorai

As

O tinka deti zalius nesunokusius
Atsakyti

undefined

Netinka,nes žali nuodingi

Birutė

Aš žalius pomidorus raugiu, labai skanūs

Domina

O kaip jūs kaitina te tuos uzpiltus pomidorus?
Atsakyti

Joana

O galima laikyti virtuvinėje spintelėje
Atsakyti

Daiva

Tikrai,taip.

Jolanta

O acto nereikia?
Atsakyti

Rūta

Nereikia. :)

Zivile

O acto nereikia?🤔
Atsakyti

Nina

Nereikia daryti kaip parašyta. Aš daug metų tai darau ir pomidorus suvalgau ir skystį išgeriu, labai skanu.

Teresė

Nereikia, rūgštumo užtenka iš pačių pomidorų.

jevgenija

citrinos sulčių, acto nereikia
Atsakyti
Marinuoti agurkai su actu
(5)
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)
Raugintos morkos
(7)