Tiems, kurie dar nežinojo pasakysiu: cukinijų su burokėliais "draugystė" - LABAI gardi, graži bei patogi, ypatingai žiemos metu. ;)
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~5 puslitriukai.
Ingredientai
žali burokėliai: 1 kilogramo (svoris jau paruoštų, nuluptų; manau, galima būtų imti ir virtus arba orkaitėje keptus folijoje, jei jau tokių netyčia turite - tuomet tik pagreitėtų mišrainės paruošimas į stiklainius);
cukinijos: 1 kilogramo (svoris be žievės bei sėklų)
svogūnai: 500 gramų
vanduo: 1 stiklinės
aliejus: 0,5 stiklinės
cukrus: 0,5 stiklinės
druska: 1 valgomojo šaukšto
actas: 0,5 stiklinės (naudotas 6% obuolių actas, kiur siūlo naudoti 9%, bet mano skoniui 6% rūgštelė - pats tas)
malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių burokėlius bei cukinijas sutarkuojame šiaudeliais arba burokinės tarkos pagalba.
2. Tada svogūnus supjaustome pusžiedžiais arba smulkiai.
Reklama
3. Pakepiname šlakelyje aliejaus.
4. Tuomet burokėlius, vandenį, likusį aliejų, cukrų bei druską dedame į puodą ir verdame maždaug pusvalandį. Sudedame pakepintus svogūnus bei cukinijas ir verdame dar maždaug 15 minučių.
5. Po to supilame actą, paskaniname pipirais bei dar maždaug 5-10 minučių paverdame.
6. Krauname į paruoštus stiklainius.
7. Laukiame (jei sugebėsi sulaukti) žiemos ir mėgaujamės!
8. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.
Irena
Labai mėgstu viską kas su burokėliais, tai būtinai išmėginsiu šį receptą! ;)
Atsakyti
Irena
Atsakyti