Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai žiemai

2023-09-06 Autorius WorldRecipes.lt

Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai žiemai
Galiu Jums visiškai užtikrintai pasakyti, kai aš pradėjau burokėlius marinuoti pagal šį receptą, kitų net nebeieškau. Man ir mano šeimai šis marinatas pats pasakiškiausias ir burokėlių marinavimas būna atliekamas tik šitaip. Burokėliai pagal jį gaunasi labai gero skonio ir saldžiarūgščiai. Idealiai tinka tiek šaltibarščiams gaminti, tiek valgyti vienus, tiek kaip garnyrą arba sriubai virti. 

Tokio paruošto marinato iš vienos normos užtenka maždaug 2 kilogramams virtų burokėlių užpilti.

Ingredientai

    Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • 9% actas: 0,5 stiklinės
    • juodieji pipirai: kelių grūdelių
    • lauro lapeliai: kelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite marinatą iš visų nurodytų ingredientų.
  2. 2. Tada burokėlius sutarkuokite.
  3. Reklama
  4. 3. Burokėlius sudėkite į marinatą ir dar kartą užvirkite.
  5. 4. Po to pilstykite į švariai išplautus bei iškaitintus stiklainius.
  6. 5. Užsukite dangteliais bei apverskite "aukštyn kojomis", tai yra dangteliais žemyn.
  7. 6. Užklokite stora antklode ar žiemine kaldra ir leiskite atvėsti.
  8. 7. Laikykite vėsiai ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau marinuotų burokėlių receptų rasite: Marinuoti burokėliai.

Violeta

o man skaniausi burokėliai marinuoti su obuolių sunka.
Atsakyti

Svetlana

Pritariu,tik su obuolių sultimis darau.

Vartotojas

Kubeliais supjaustyti daug skaniau
Atsakyti

Vida

Tik neparašyta, ar burokėliai virti ar žali
Atsakyti

Skaitytoja

Burokėliai virti

Nika

Antaninių obuolių sultimis, ir daugiau nieko, jokio acto ....
Atsakyti

Benjamina

Burokėlius konsveruoti sveikiausia ir skaniausia su obuolių sultimis, be jokio acto. Karčiųjų pipirų nededu, jie skonį gadina. Dedu: druską, cukrų jei reikia pagal skonį, kvapiųjų pipirų (grūdeliais), keletą lauro lapelių (burokėlius prieš dedant į stiklainius lauro lapelius išimu, nes pasistovėję duoda truputį karstelėjusį poskonį), įberiu ne mažą žiupsnelį kmynų į puodą su burokėliais kurie yra obuolių sultyse ir verdu, nes kmynai turi suminkštėti, prieskoniai, skoniai susimaišyti, susidraugauti. Kmynai neutralizuoja savotišką burokėlių nemalonų kvapą ir savotišką gaižumo skonį. Taip konservuoti burokėliai yra tikrai labai skanūs ir tinka viskam. Tuo receptu burokėlius konservuoju jau 47 metus. Jį išmokau iš savo mamos, kuri tą receptą perėmė iš savo mamos (mano močiutės). Šiam receptui gražus amžius ir amžiaus patikrintas. Patariu išbandyti.
Atsakyti

Paulius.

O burokėlius sutarkuot virtus ar žalius?
Atsakyti