Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai su porais ir morkomis

2023-07-30 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai su porais ir morkomis
Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai su porais ir morkomis – tai gaivi ir maistinga konservuota mišrainė, puikiai tinkanti šaltajam metų laikui. Moliūgai, morkos ir porai sumaišomi žali, todėl išsaugo savo natūralų traškumą ir vitaminus. Ši mišrainė dažniausiai marinuojama actu, cukrumi ir druska, kad išryškėtų daržovių skonis, o porai suteikia švelnų aštrumą, kuris derinamas su salstelėjusiu moliūgu ir morkomis.
Šis patiekalas puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų ar kaip šviežias užkandis, praturtinantis žiemos meniu natūraliais skoniais ir maistinėmis medžiagomis.

Autorės komentaras - aš visada šį receptą darau iš dvigubos arba trigubos normos, mūsų šeimai ši moliūgų mišrainė labai skani. Taip pat aš receptai pritaikau savo šeimos skoniui ir į mišrainę nededu paprikos, o svogūnus pakeičiu porais.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 5 - 0,5 litro stiklainiukai.

Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite čia

Ingredientai

    • Moliūgas: 2 kg
    • Porai: 500 g
    • Morkos: 500 g
    • Obuolių actas: 1 stikl.
    • Cukrus: 1 stikl.
    • Aliejus: trijų ketvirtadalių stiklinės (arba kiek mažiau)
    • Druska: 2 valg. š. be kaupo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Moliūgą sutarkuoti šiaudeliais.
  2. 2. Tuomet morkas nuskusti ir taip pat sutarkuoti šiaudeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Porą supjaustyti smulkiai.
  5. 4. Tada daržoves sumaišyti, užpilti aliejumi, actu, cukrumi bei druska.
  6. 5. Viską gerai išmaišyti, paslėgti ir per naktį palikti pastovėti kambario temperatūroje.
  7. 6. Kitos dienos ryte sudėti į švariai išplautus stiklainius ir laikyti vėsiai, pavyzdžiui šaldytuve.
Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai su porais ir morkomis

Irena

Būtinai pamėginsiu, labai skaniai atrodo. :)
Atsakyti
Lietuviška pupelių sriuba su pomidorais
(5)