Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai su porais ir morkomis

2023-07-30 Autorius Kviečiu į virtuvę

Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai su porais ir morkomis
Aš visada šį receptą darau iš dvigubos arba trigubos normos, mūsų šeimai ši moliūgų mišrainė labai skani.

Taip pat aš receptai pritaikau savo šeimos skoniui ir į mišrainę nededu paprikos, o svogūnus pakeičiu porais.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 5 - 0,5 litro stiklainiukai. 

Ingredientai

    • moliūgas: 2 kilogramų
    • poras: 500 gramų
    • morkos: 500 gramų
    • obuolių actas: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės
    • aliejus: trijų ketvirtadalių stiklinės (arba kiek mažiau)
    • druska: 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų be kaupo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą sutarkuokite šiaudeliais.
  2. 2. Tuomet morkas nuskuskite ir taip pat sutarkuokite šiaudeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Porą supjaustykite smulkiai.
  5. 4. Tada daržoves sumaišykite, užpilkite aliejumi, actu, cukrumi bei druska.
  6. 5. Viską gerai išmaišykite, paslėkite ir per naktį palikite pastovėti kambario temperatūroje.
  7. 6. Kitos dienos ryte sudėkite į švariai išplautus stiklainius ir laikykite vėsiai. Aš pati laikau šaldytuve. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite: Mišrainės žiemai.
Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai su porais ir morkomis

Irena

Būtinai pamėginsiu, labai skaniai atrodo. :)
Atsakyti