Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai su porais ir morkomis – tai gaivi ir maistinga konservuota mišrainė, puikiai tinkanti šaltajam metų laikui. Moliūgai, morkos ir porai sumaišomi žali, todėl išsaugo savo natūralų traškumą ir vitaminus. Ši mišrainė dažniausiai marinuojama actu, cukrumi ir druska, kad išryškėtų daržovių skonis, o porai suteikia švelnų aštrumą, kuris derinamas su salstelėjusiu moliūgu ir morkomis.
Šis patiekalas puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų ar kaip šviežias užkandis, praturtinantis žiemos meniu natūraliais skoniais ir maistinėmis medžiagomis.
Autorės komentaras - aš visada šį receptą darau iš dvigubos arba trigubos normos, mūsų šeimai ši moliūgų mišrainė labai skani. Taip pat aš receptai pritaikau savo šeimos skoniui ir į mišrainę nededu paprikos, o svogūnus pakeičiu porais.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 5 - 0,5 litro stiklainiukai.
Daugiau mišrainių receptų žiemai rasite
čia.
Irena
Atsakyti