Tokiu įrašu labiau noriu pasidalinti idėjomis, o ne receptu, kaip galite padarius didesnį apsipirkimą, užsišaldyti daržovių ir naudoti jas, esant poreikiui, ilgesnį laiką. Tai labai patogu ir tuomet, kai nebespėjate daržovių sunaudoti šviežių ir jos pradeda "vysti" arba kai gaunate lauktuvių šių gėrybių iš gerų žmonių ar tiesiog giminaičių.
Vasaros laikotarpiu galima užsaldyti daugybę naminių daržovių ir lepintis jomis žiemą, tad investuoti laiko į pasiruošimą tikrai verta.
Pagrindiniai triukai:
- visos daržovės privalo būti kruopščiai nuplautos bei kiek įmanoma nusausintos;
- naudojame šaldymui skirtus maišelius ir geriausiai užspaudžiamus arba užtraukiamus;
- daržoves galima šaldyti tam tikromis porcijomis arba iškart didesniais kiekiais;
- galite vakuumuoti, jeigu namie turite tam skirtą aparatą;